Sport

2015.01.05. 15:45

Racketlon: Sákovics Péter idén ott kezdte, ahol tavaly befejezte

Remekül, rögtön két aranyéremmel kezdte a 2015-ös racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) szezont a Savaria Egyetemi Központ oktatója, Sákovics Péter.

Tóth Gábor

Az év első Racketlon World Tour versenyét 16 ország sportolóinak részvételével Bécsben rendezték. A négynapos erőpróbán természetesen ott volt a szombathelyi színeket képviselő Sákovics Péter – és a tőle megszokott remek eredményekkel rukkolt elő.

A tavalyi nagyszerű formáját átmentve biztosan nyerte a szeniorok +50-es egyéni versenyét. A négy közé jutásért egy finn játékost vert könnyedén, az elődöntőben pedig osztrák riválisa sem jelentett gondot. A finálét az osztrákok kétszeres világbajnokával, Michael Karácsonyival vívta. A nagy érdeklődéssel várt döntőben Sákovics gyorsan egyértelművé tette, hogy nem lesz hazai siker. Már asztaliteniszben magabiztos győzelmet aratott, amit tollaslabdában és fallabdában is megismételt, simán győzött 34 ponttal (21-6, 21-13, 21-10). Érdekesség, hogy úgy bizonyult a legjobbnak, hogy az egész tornát egyszer sem kellett teniszütőt fognia!

Sákovics Péter átmentette a tavalyi nagyszerű formáját (Fotó: SZoESE)

Sákovics Péter a szintén magyar Nádori Leventével az oldalán párosban is megnyerte a bécsi tornát – a szenior + 45-ös mezőnyben. Az elődöntőben egy osztrák párost győztek le tenisz nélkül. A finálé magyar házidöntőt hozott: a Markó Tamás–Janzer György duót múlta felül biztosan 21 ponttal a Sákovics–Nádori kettős (21-23, 21-14, 21-12, 8-1) – itt már tenisz is volt.

Sákovics Péter tavaly remek szezont futott, a különböző nemzetközi versenyeken 13 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet nyert. Az aranyak között volt három világbajnoki elsőség, szenior egyéniben és párosban, valamint a válogatottal csapatban. Ezzel a legjobb magyar racketlonosnak bizonyult (a 2014-es év 19 nemzetközi versenyén 45 magyar játékos próbált szerencsét).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!