Sport

2009.04.15. 12:37

Spari: tavaszi hadjárat gőzerővel

Az őszi eredmények után biztos kiesőnek lett elkönyvelve a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában az Elektromol-Spari FC. Tavasszal azonban remekelnek a szombathelyiek, nagyon úgy tűnik, hogy a Városligeti-pályán hallani sem akarnak az osztályváltásról.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az őszi idényt mindössze 8 ponttal (2 győzelem, 2 döntetlen, 11 vereség) zárta a Spari. A biztos kiesőnek elkönyvelt szombathelyi csapat azonban a tavasszal megtáltosodott, hat forduló alatt 10 pontot szerzett: idegenben verte a Gyöngyösfalut (0:1), ikszelt Szentpéterfán (3:3), nyert Perenyében (1:2), majd legutóbb hazai pályán győzte le a Jákot (2:1). És 18 ponttal máris elérhető közelségbe került a bentmaradás - Nárai (14 pont), Kőszegfalava (18), Perenye (19), Sé (19), Szentpéterfa (21), és talán még Gyöngyösfalu (25)  "nagy bánatára".

- A télen sikerült egy névadó szponzort találnunk, ami nagy segítség a mindennapi munkában, valamint igazoltunk hat futballistát - tudtuk meg Vertetics Sándortól, az Elektromol-Spari FC elnökétől. - Kelemen Győző, Csapó Gábor, Horváth Ádám, Vörös Attila, Kovács Krisztián és Halmágyi Gergő érkezésével alaposan megrősödött a keretünk. Meggyőződésem, hogy ez az állomány képes lesz kivívni a bentmaradást. Ezt bizonyítják az eddigi eredményeink is. Tudom, hogy nem lesz könnyű teljesíteni a célkitűzésünket, de egy pillanatig nem fogjuk feladni. Edzés van a csapatnak, a tréninget pedig szép számban látogatják a srácok. Jó a korösszetétele az együttesnek: van több rutinos futballistánk, és sok a gyors, fiatal, tehetséges játékosunk. És természetesen az öltözői hangulattal sincs gond. Ha ilyen kerettel, ilyen körülmények között kezdük volna a bajnokságot, akkor most vélhetően merészebb célokért küzdenénk. Egy biztos, gőzerővel folytatjuk a tavaszi hadjáratot, majd a végén kiderül, hogy az igyekezetünk mire lesz elég - illetve, hogy a közvetlen riválisaink hogyan teljesítenek. Én mindenesetre bizakodóan várom a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!