Sport

2009.09.15. 02:29

SZoESE: nem indul az NB II-ben a férfi kézilabdacsapat

Szombathely - Létszámproblémák miatt nem indulhat az NB II-es bajnokságban a Szombathelyi Egyetemi SE férfi kézilabdacsapata - így kénytelen szüneteltetni a működését.

Tóth Gábor

- Sajnos a sport szakos képzésre jelentkező elsőévesek között nincs egyetlen kézilabdázó sem. Ráadásul a tavaly végzős játékosainkra idén már nem számíthatunk - mutatott rá a létszámproblémák okaira Horváth Zoltán, az egyetemi sportegyesület ügyvezetője.

- A versenykiírás által megkövetelt ifjúsági csapatot nem tudjuk kiállítani. Kérvényünket, hogy utánpótláscsapat nélkül vághassunk neki a bajnokságnak, a kézilabda szövetség elutasította, így kénytelenek voltunk visszavonni a nevezésünket. Sajnos már a megyei bajnokságba sem nevezhettünk, hiszen kifutottunk az időből, a csoportokat, a sorsolásokat már elkészítették. Mi viszont korábban nem léphettünk, hiszen vártunk az iskolakezdésre, az elsőévesekre. Mást nem tehetünk: egyelőre szüneteltetjük a működésünket. A csapat edzésben marad, talán néhány tornán is részt veszünk, játszunk a MEFOB-on.

A három-négy jobb képességű játékosunknak pedig megengedjük, hogy másik klubba igazoljon. Sajnálom a történteket, mindent megtettünk, hogy megoldjuk a problémát, ám nem sikerült - fogalmazott Horváth Zoltán. - A kézilabda egyesületünk már a 70-es évek óta működik, szereztünk érmeket az NB II-ben, játszottunk éveket az NB I/B-ben, de a működés szüneteltetésére még nem volt példa. Remélem, hogy jövőre, megerősödve, rendezve sorainkat, visszatérünk az NB II-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!