Sport

2009.07.28. 17:11

Zártkapus meccsel bűnhődik a Videoton

Budapest - Egy bajnoki meccsét zárt kapuk mögött kénytelen rendezni a szurkolói rendbontások miatt visszaeső Videoton labdarúgócsapata.

Pum András

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy az első fordulóban megrendezett Kecskemét - Videoton bajnokin történt szurkolói rendbontások miatt a KTE-t 100 000, a Videoton pedig 200 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A testület döntése értelmében a két egyesületnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie következő hazai bajnokiját, de ennek végrehajtását augusztus 31-ig felfüggesztette. Ám, mivel a székesfehérváriaknak már volt egy ugyaneddig a határidőig felfüggesztett büntetésük (a május 29-i Újpest - Fehérvár meccsen okozott rendzavarás miatt) a piros-kékek a mai határozat jogerőre emelkedése után egy meccset nézők nélkül kötelesek rendezni.

A bizottság a Diósgyőrre, a ZTE-re és az Újpestre - mindhárom klub visszaesőnek minősül - az első fordulóban elkövetett szurkolói rendbontások miatt 200-200 000 forint pénzbüntetést ró ki, valamint azt, hogy a három klubnak következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött kell megrendeznie - ez utóbbi végrehajtását azonban augusztus 31-ig felfüggesztette.

Az FB a július 14-én lejátszott Ferencváros - Hertha nemzetközi edzőmérkőzésen történt rendbontások ügyében meghallgatta Berki Krisztiánt, a Ferencváros Zrt. vezérigazgatóját, Téglás Sándort, a klub biztonsági főnökét, valamint Kelemen Attilát, a meccs egyik asszisztensét. A testület megtartotta a tárgyalást, de a határozathozatalt a jövő keddre halasztotta.


Grúz Tamás (Kaposvár) 1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
Pest Krisztián (Kaposvár) 1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
Szilágyi Péter (DVSC) 1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás

mlsz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!