Jegyzet

2018.10.19. 06:30

Bundában

Takács Zoltán

Rendben, jön a hideg, és kedvelt sportújságírós közhellyel élve lassan elkél a bunda, de azért az elmúlt napokban már kezdtem besokallni a gyanús meccsektől.

Ott volt például a Nemzetek Ligájában az örmények Macedónia elleni mérkőzése. Előbbiek még Gibraltártól is képesek voltak kikapni előzőleg a csoportban, utóbbiak pedig magabiztosan hozták addig mindhárom meccsüket. Erre mondják a totózókban, hogy országos kettes. Erre mi történik? Az örmények győztek, ráadásul 4-0-ra, olyan gólokkal, ami után az utcák-terek bajnokságban is megkergetik a kapust. A négy dugóból kettőnél lényegében az esetlen sporttársba rúgták a labdát, amit sajnos bevédett a tudósítások szerint rossz napot kifogó cerberus.

Arról még nem érkezett hír, hogy nem fogadtak-e véletlenül nagy összegben a négygólos örmény csodára valakik, de a PSG-Crvrena Zvezda Bajnokok Ligája-meccs ügyében már nyomoznak a hatóságok. Ha emlékeznek még rá, a párizsiak játszi könnyedséggel bántak el a szerbekkel, 6-1 lett a vége. A francia rendőrök azonban fülest kaptak, hogy a belgrádi klub vezetői a meccs előtti napon szerb bűnözői csoportokkal találkoztak és a vádak szerint ötmillió eurót tettek fel saját csapatuk ötgólos vereségére. Hihetetlen, de állítólag az UEFA fogadási csalás elleni rendszere jelzett is, ám valamiért a fogadásokat mégsem tiltották le... A franciák persze jelezték, hogy részükről tiszta volt a játék, de hát a győztesnek ugye nem kell tudnia arról, hogy miért volt aznap éppen pocsék formában az ellenfele.

S akkor jöjjön a hab a tortán: miközben a belga válogatott legújabb aranykorszakát éli, hiszen nemrég bronzérmes lett az oroszországi világbajnokságon, a múlt héten 29 embert vettek őrizetbe egy kiterjedt bundabotrány ügyében. Állítólag manipulálták a Mechelen két mérkőzését a tavalyi szezonban, hogy ne essen ki a klub. Hogy végül mégis kihullottak, az csak egy dolog, sokkal durvább, hogy az őrszobán töltötte az éjszakát a Club Brugge horvát edzője és rajta kívül többek között az Anderlecht, a Standard Liege és a KRC Genk munkatársait, ügynököket, játékvezetőket, egykori ügyvédeket, könyvelőket és újságírókat is kihallgattak. Ötvenhét (!) rendőrségi akciót hajtottak végre, többek között Cipruson, Franciaországban, Luxemburgban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában is.

Mindenki tudja, hogy a profi sport a pénzről szól.

Azt is, hogy sokan jól megélnek belőle. A fentiek tükrében még csak labdába se kell rúgni hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!