Sportvilág

2009.06.17. 02:28

Vincze Petronella sikere a nemzetközi atlétika versenyen

Nyitra - A fiúknál és a lányoknál is a magyar fiatalok nyerték a cseh-magyar-szlovák U18-as válogatott atlétikai viadalt. A vasiak közül Vincze Petronella állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Horváth Erika

Hosszú évek óta először született magyar győzelem a hagyományos cseh-magyar-szlovák U18-as válogatott viadalon, ahol az egyes számokban mindhárom nemzet két-két versenyzőt indíthatott. Vas megyéből négyen kerültek be a nemzeti csapatba. A legeredményesebb versenyzőnk az ifi vb-re készülő Dobó SE-s kalapácsvető, Vincze Petronella volt, aki több mint három méteres előnnyel, 53,68 méterrel nyert. A fiúk mezőnyében klubtársa, a szintén - Németh Zsolt, Németh László tanítvány - Fazekas Martin 64,71 méteres dobásával a bronzérmet szerezte meg. A Haladás két futója közül 400 méteren Gyurátz Gábor 52,48 másodperccel ötödik lett, akárcsak 110 m gáton Bartalos Donát. Utóbbi először került 15 mp-en belülre, új egyéni csúcsa 14,84 másodperc. A két futú edzője: Lengyák György és Friedmanszkiné Mohácsi Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!