Sportvilág

2014.06.13. 12:15

Foci vb 2014: Nagy Józsefnek tetszett a nyitómeccs, és a horvát csapat is

Nagy József, a Haladás korábbi remek középpályása szerint kicsit döcögősre sikeredett a brazil csapat bemutatkozása, de a házigazda fejlődni fog, egyre jobb teljesítményre lesz képes.

Tóth Gábor

Nagy József 1979 és 1989 között 189 mérkőzést játszott a Haladásban, 27 gólt szerzett. Tagja volt az 1979-es ifjúsági vb-n, valamint az 1986-os mexikói világbajnokságon szereplő csapatnak (Mexikóban nem lépett pályára), 1985-ben egyszer játszott a válogatottban. Az 53 éves korábbi labdarúgó ma utánpótlásedzőként dolgozik.

– Jó kis csata kerekedett a brazil–horvát nyitómeccsből – fogalmazott elégedetten Nagy József. – Az első mérkőzés mindig nehéz a házigazda számára, nagy a tét, nagy a feszültség a játékosokon – ez látszódott is a brazilok teljesítményén. Igaz, ahhoz, hogy megszenvedjenek, kellett egy nagyon jól felkészített, nagyon motivált horvát csapat is. A horvátok remekül védekeztek, és jól használták ki azt, hogy a brazil szélső védők rohamoztak gőzerővel, szinte középpályást játszottak. Labdaszerzések után rendre a széleken építették fel a támadásokat. A brazil kapitány is taktikázott, Neymart bevitte a bal szélről középre, a center mögé, hiszen tudta, hogy igazából nincs klasszikus, agresszív, kemény védekező középpályása a horvátoknak – Modric és Rakitic is inkább technikás, játszós középpályás, egyik sem a keménységéről híres. Neymar nagyon élt ebben a szerepkörben. A horvátok nagyon tetszettek, de még lesznek gondjaik a középpályán. Tény, hogy a házigazda játékvezetői segítséggel gyűjtötte be a győzelmet. A brazil válogatottról most egy kicsit lekerült a nyomás, a folytatásban felszabadultabban játszhat és valószínűleg meccsről meccsre javulni fog. Szerintem a brazilok esélyesek a vb-címre, de legrosszabb esetben is eljutnak a legjobb négy közé. Igyekszem edzői szemmel is nézni a meccseket, hiszen minden találkozóból lehet valamit tanulni. Próbálok minden mérkőzést megnézni, a késő esti, hajnali találkozókat pedig az összefoglalókból, az ismétlésekből fogom pótolni.

 

Olvasd el ezt is!

A labdarúgó világbajnokság első mérkőzését a házigazda Brazília vívta Horvátország ellen.

Évek óta erre vártak a férfiemberek, de talán a hölgyek is. Csütörtökön megkezdődött Brazíliában a labdarúgó világbajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!