Sportvilág

2015.06.14. 17:10

Megkezdődött az Európai Játékok: Mester Dórának a Kosibáéknak nem sikerült

Az I. Európai Játékok megnyitóján ifj. Veréb István vitte a magyar küldöttség zászlaját. A Kosiba Dánielt is soraiban tudó magyar férfi asztalitenisz-csapat a nyolcaddöntőben búcsúzott, a triatlonos Mester Dóra helyezetlen.

Horváth Erika

A péntek esti megnyitóünnepséggel hivatalosan is megkezdődött az első Európai Játékok Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Az ünnepségre zsúfolásig megtelt a multi-sporteseményre épített, 65 ezer néző befogadására alkalmas Nemzeti Stadion, amely a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon négy mérkőzésnek ad majd otthont. A látványos show-ban több mint kétezren működtek közre. Az Európai Olimpiai Bizottság zászlajának felvonása után bevonultak a csapatok; a magyar küldöttség zászlaját a Haladás VSE vb- és Eb-bronzérmes birkózója, Veréb István vitte.

Sporttörténelmi pillanat: a legelső Európai Játékok megnyitóján ifj. Veréb István, a Haladás VSE világ- és Európa-bajnoki bronzérmes szabadfogású birkózója vihette a magyar csapat zászlaját. Fotó: MTI/MOB/Szalmás Péter

A szombati, első hivatalos versenynapon volt már Vas megyei érdekeltség. A szombathelyi – amúgy a PSN Zrt.-ben versenyző – triatlonos, Mester Dóra sajnos nem ér(hetet)t célba. A 47 fős mezőnyben az 1,5 km-es úszást a 41. helyen tudta le, a hat körből álló 40 km-es kerékpárostávot azonban már nem fejezhette be, miután az ötödik körben körhátrányba került.

A szombathelyi triatlonos, Mester Dóra – sajnos, miután lekörözték, a kerékpározást már nem fejezhette be. Fotó: MTI/MOB/Szalmás Péter

A mögöttünk hagyott bajnoki szezonban a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalkát erősítő Kosiba Dániel a magyar férfi asztalitenisz-csapattal a nyolcaddöntőben Oroszország ellen mutatkozott be. Sajnos a Kosiba, Jakab János, Pattantyús Ádám összetételű trió szereplését nem kísérte szerencse, 3-0-ra alulmaradtak; Kosiba egyesben Szkacsovtól kapott ki 3:1 (-9, 12, 5, 5)-re, Jakabbal párosban pedig a Livencov–Szkacsov duótól 3:0 (3, 8, 8)-ra. Kosibának – és két társának is – a kedden délután kezdődő férfi egyesben maradt még lehetősége.

Szombaton megszületett a magyar küldöttség első érme Bakuban: a 71 kg-os kötöttfogású birkózó. Korpási Bálint ezüstöt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!