Sportvilág

2015.07.21. 14:20

Eb-selejtezők: új edzők a hajrában

Körkép – Több csapat is új edzővel fut neki a magyar labdarúgó-válogatottat is soraiban tudó F csoportban az Európa-bajnoki selejtezők őszi folytatásának.

Tóth Gábor

Azonnali hatállyal lemondott szövetségi kapitányi tisztségéről Sergio Markarián, a görög labdarúgó-válogatott szakvezetője. A görögök Claudio Ranierivel kezdték meg az Eb-selejtezőket, de az olasz szakembernek a gyenge eredmények miatt távoznia kellett. Az olaszt az uruguayi Sergio Markarián váltotta, ám az eredmények nála sem javultak. A görögök Budapestről még ponttal távoztak (0–0), ám Feröeren kikaptak, majd felkészülési mérkőzésen a lengyelekkel játszottak gól nélküli döntetlent. Görögország egyébként 2014. június 24. óta nem nyert válogatott mérkőzést.

Az Eb-selejtezők F csoportjában már csak Észak-Írország és Feröer nem cserélt szövetségi kapitányt. A csoportelső románoknál Victor Piturcát váltotta Anghel Iordanescu, a magyar nemzeti csapatnál Pintér Attilát Dárdai Pál, őt pedig hétfőn Bernd Storck követte. A finnek kispadja megüresedett, miután júniusban a szövetség menesztette Mixu Paatelainent.

Az F csoport állása 6 forduló után: 1. Románia 14 pont, 2. Észak-Írország 13, 3. Magyarország 11, 4. Feröer 6, 5. Finnország 4, 6. Görögország 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!