Szentgotthárd

2014.06.20. 15:40

A nyarat köszöntötték a halászléfőző versennyel

Csörötnek - Kilencedik alkalommal tartották meg a Csörötneki Nyárköszöntő Rába - party - Kistérségi Halászléfőző Versenyt, amelyen szórakoztató programokat is kínáltak a gasztronómiai élvezetek mellé.

Viola Beata

Kocsis Zsolt, a település polgármestere elmondta, hogy festői környezetbe invitálták a vendégeket, hiszen a Rába melletti kempingben tartották idén is a nyárköszöntő programjukat. Hagyományosan egy halászléfőző versennyel kezdődött a nap, erre 13 csapat nevezett be. Jöttek amatőr szakácsok Szentgotthárdról, Körmendről, Jákról, voltak helyiek is, de sok csapathoz csatlakoztak az ország távolabbi részeiről. A versenyzők saját ízlésük szerint ízesítették főztjüket, a végén szinte senki sem távozott üres kézzel, hiszen díjazták a legkülönlegesebb étket, a legfiatalabb csapatot is.

Horváth Péter a csörötneki nyárköszönti parti főzőversenyén (Fotó: Bajdó Bettina)

Napközben egy népszerű tévésorozat sztárjai buzdították a csapatokat, megteremtve ezzel a hangulatot. A polgármester hozzátette: minden évben nyár elején, a tanév végét követő első hétvégén rendezik meg a programot, ez már hagyomány a településen. Nemcsak a helyieknek szól a rendezvény, hiszen nagyon sokan ellátogatnak a környékbeli településekről is. A rendezvény szervezéséből az önkormányzat dolgozói is kivették a részüket, valamint helyi civil szervezetként az ifjúsági és sportegyesület gondoskodott a délutáni kulturális programokról. Idén is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra a helyi csoportok, este pedig a Cairo együttes lépett színpadra. Végül a Sipőcz Band következett, aki kilencedik alkalommal vendégeskedett Csörötneken, ahogy a szervezők fogalmaztak, nélkülük már nincs is nyárköszöntő fesztivál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!