Szentgotthárd

2015.08.06. 11:46

Nyári munkák az oktatási intézményekben

Szentgotthárd - A nyári szünetet nem csak vakációra használják fel. Ilyenkor végzik el a szükséges felújítási munkákat az oktatási intézményekben.

Bajdó Bettina

Az önkormányzat közbeszerzési bizottsága meghozta a Széchenyi általános iskola felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárást lezáró döntését, elkezdődhetett a munka. A beruházás tartalmazza az épületbe történő akadálymentes bejutást, a földszinten az akadálymentes közlekedés kiépítését, a mozgáskorlátozott WC kialakítását. Minden előírásnak megfelelő védőnői szobát rendeznek be, két vizesblokkot is felújítanak. A teljesítési határidő augusztus vége.

A Takács Jenő Művészeti Iskolában is munkák zajlanak, itt a fagerenda zárófödémet cserélik ki. Ezzel a munkával is augusztus végéig végezniük kell. Itt már az elmúlt tanévben is voltak gondok: a felújítás következtében a zeneiskola nagytermét szinte tanév elején le kellett zárni, ezért az oktatás szervezését az egész tanévre újra kellett gondolni. Folyamatosan megfelelő nagyságú termeket keresett az intézmény a koncertjeire, a vizsgáira, a zenekari próbáira. Remélik, hogy az idei évre megszűnnek a problémák.

Nemcsak itt akadnak gondok, hanem szinte az összes oktatási és nevelési intézményben problémát jelent a nyílás-zárók elavultsága, a fűtési rendszerek, elektromos hálózatok korszerűtlensége. A városban próbálnak mindent orvosolni, ám a problémákat jóval korábban jelezni kell, mert az engedélyeztetési és közbeszerzési eljárások hosszú időt vesznek igénybe. Az oktatási intézményeknél a nagyobb felújítási munkákat egy évre előre kell tervezni, ezek csak nyáron végezhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!