Szépségverseny

2011.05.06. 19:38

Stankovics Beáta lett az NYME Szépe - Nézze meg a szép lányok fotóit képgalériánkban!

A Nyugat-magyarországi Egyetem többfordulós szépségversenyét a jánosházi Stankovics Beáta nyerte, aki titkolta otthon a versenyre való jelentkezést.

Garai Antal 'Atom'

A Nyugat-magyarországi Egyetem szépségversenye, az NYME SZÉPE döntőjét csütörtökön tartották Szombathelyen. A Savaria Egyetemi Központ dísztermében. A több városban megtartott elődöntők után tizennégy lány vonult fel a kifutón a másfél órás műsor alatt. Az egyetem díszterme zsúfolásig telt a nézőkkel, sokan kíváncsiak voltak arra, hogy vajon ki viselheti majd az est végén a koronát, illetve ki lesz az a szerencsés, aki az első helyezéssel képviselheti az NymE-t az országos Főiskolák Szépe és Mr. College versenyen.

A zsűriben helyet foglalt dr. Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya, prof. dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes, a megasztáros Széles Izabella, Gáspár Gergely elnök és Sopron Campus Kommunikációs Referens a Nyugat-magyarországi Egyetemről, Kéri Péter a Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Alexis Fernandez a Bad Boyz táncosa, továbbá egy férfimodell, egy divatfotós és a Bräzia képviselete, a műsort Ujvári Zoltán Szilveszter (Zola), vezette, akit a VIVA műsoraiból ismerhetnek.

Először utcai viseletben vonultak fel az indulók, a hazai egyetemisták (SEK) lányok érkezésekor mindig hatalmas taps és ováció zengte be a termet. Itt már érezte a közönség és a zsűri is, hogy erős a mezőny, nehéz lesz dönteni.

A fürdőruhás felvonulás közben a lányoknak beszélniük is kellett pár szót. Zola természetesen nem a világbékéről kérdezte a lányokat, csupán hobbijuk vagy tanulmányaikkal, vagy épp szokásaikkal kapcsolatban kérdezte őket. Persze akinél kiderült, hogy akrobatikus rock and roll versenyző volt, annak kötelező volt pár lépést bemutatni Zola kérésére. A fürdőruhás lányok közé beállt egy fotó erejéig az elnök-rektorhelyettes, a lányok invitálásra rövid tánc kerekedett ki a fotózásból, később megtudtuk a lányoktól, hogy ez kifejezetten tetszett nekik.

A lányok és a zsűri ezután kivonult a teremből, de hogy a döntés megszületéséig ne unatkozzon a közönség, Széles Izabella dalolt a színpadon. A vasnepe.hu weboldalon lezajlott közönségszavazáson legtöbb voksot elért lány Köllis Orsolya, a Győrben Andragógia szakon tanuló zalai lány lett, a Vas Népe ajándékcsomagját Garai Antal adta át. Ezután hirdették ki a dobogós helyezetteket, harmadik helyen végzett Borsodi Erika, a második Németh Eszter, az NYME Szépe pedig a jánosházi Stankovics Beáta lett.

- Titokban jelentkeztem erre a versenyre, még az utolsó pillanatokban is gondolkodtam azon, hogy visszalépek, mert elég bizonytalan voltam magamban. A vasnepe.hu oldalon közben kikerült egy cikk, amiből kiderült, hogy neveztem a versenyre, ismerőseim és a barátom is innen tudta meg, bíztattak, hogy folytassam, mert szerintük van esélyem – mondta el a verseny után Stankovics Bea, aki a 2010-es Wellness Szépe verseny koronáját is magáénak tudhatja. Hogy tényleg eltitkolta-e barátja elől a nevezést, arról is megkérdeztük.

- A barátom sem tudta, hogy indulok a versenyen, annak nem örült, hogy titkolóztam, annak viszont igen, hogy elindultam a versenyen, és természetesen örül a sikereimnek, büszke rám. Mindketten láttuk ennek a versenynek az indulóit, éreztük, hogy nagyon erős a mezőny, hiszen a 14 lány közül mondhatni, akárki fejére kerülhetett volna a korona. – tette hozzá Bea, aki azt is elmondta, hogy a nekik szerencséjük volt, ugyanis a Savaria Egyetemi Központ versenyére jelentkező négy lány, automatikusan továbbjutott, versengés nélkül, mert minden városból négyen jutottak tovább. Az első helyezett nyereménye egy 85 ezer forintos portfólió-fotózás, több palack bor, ékszer és ruhautalvány s természetesen a korona, illetve az automatikus kvalifikálás a Főiskolák Szépe versenyre.

- Pénteken, a Főiskolák Szépe versenyen úgy tudom húsz lány vesz majd részt, nem izgulok a versenyt illetően, ugyanúgy mint az NYME Szépére, az esélytelenek nyugalmával indulok, egy élményként fogom fel. Nem tudom, hogy a jövőben indulok-e még ilyen versenyeken. Legutóbb is úgy gondoltam, hogy többször nem nevezek, azt hiszem ezt majd az élet hozza, hogy látom-e esélyét, lesz-e rá energiám és időm. – zárta a beszélgetést Bea, aki ezután sietve hívta fel családját, hogy elárulja a nagy hírt, ugyanis otthon is titokban tartotta ezt az egészet, családja nem tudta, hogy indult a versenyen.

Stankovics Beáta a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának másodéves sportkommunikátor hallgatója. A jánosházi lány hobbijai közé tartozik a sport, versenyszerűen űzi a tájfutást, szeret szórakozni járni, olvasni, sporttal foglalkozni. A verseny műsorvezetőjét, Zolát is megkérdeztük, hogy miképp értékelte az NYME Szépe műsorát.

Eddig én Pécsett és Debrecenben voltam ilyen versenyeken, de mondhatom, hogy ez volt idáig a legjobb. Tetszett, hogy sokan gyűltek össze a műsorra és a közönség lelkes volt. Az, hogy az elnök-rektorhelyettes feljött a színpadra és még táncolt is, talán az volt a kedvencem. Nagyon jó arc az elnök úr, hiszen ilyenkor mindig félő, hogy  műsorba bevonandó személy nemet mond és inkább a zsűri asztala mögött ücsörög tovább, zseniális volt. – mondta el Zola, aki szerint a versenyzők is kiváltképp szépek voltak.

A lányok amellett, hogy nagyon csinosak voltak, egyben segítőkészek és aranyosak is, általában nem értek egyet az ilyen versenyek eredményeivel, de nagyon örültem Köllis Orsolya különdíjának, hiszen ő nekem nagyon tetszett, mint ahogy a harmadik helyen végzett Erika is befutó volt nálam. Az első helyezettel is egyet értek, korrekt, normális eredmény született. – jegyezte meg Zola, aki inkább a barnahajú lányokat részesíti előnyben.

- Csak a barna! Régebben a barna szem volt a kedvencem, nemrég átálltam a kékre. Az én kedvencem a barna haj, napbarnított bőrrel. Bejönnek a szőke bögyösök is, de igazán mindig a barnák viszik nálam a prímet. – tette hozzá Zola, aki a versenyt követően az egyetem udvarán tartott diáknapok egyik fellépőjeként másfélórás koncertet adott zenekarával, a Retro School Band-del.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!