Szépségverseny

2012.10.14. 06:26

A lányok az olimpia hangulatát is felidézik táncukkal

Szombathely - Szombaton koreográfiai próbán vehették rész a Vas Megye Szépe 2012 választás döntősei. A próbát a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) próbatermében tartották.

Bajdó Bettina

Góczán Gréta neve nem ismeretlen az olvasóink előtt. A 2010-es szépségversenyünkön ő volt április szépe. Ismét visszatért, hogy részt vegyen az idei döntőben, ám most nem szépségként áll színpadra, hanem koreográfusként segít a lányoknak a felkészülésben. A tánc nem idegen számára, több mint 10 évig táncolt a Savaria TSE-nél, s több rangos helyezést is elért már. Szombaton a szépségversenyünk döntősei az MMIK próbatermében sajátíthatták el a tánclépéseket Gréta segítségével.

- Mivel az idei év az olimpia éve, ezért a táncokat is erre próbáltam felépíteni - mondja Góczán Gréta. - Az első szám az idei olimpia hivatalos dala lesz, ami Londonra utal. A második szám már a következő, 2016-os olimpiát idézi majd a közönség elé. Ezt Rio de Janeiróban rendezik majd meg, a lányok a tánccal igazi karneváli hangulatot varázsolnak a színpadra. A harmadik szám pedig ismét az idei olimpiát eleveníti majd fel.

A lányok között többen is évek óta táncolnak, így nekik nem lesz nehéz elsajátítani a lépéseket. Azoknak sem lesz nehéz dolguk, akik nem rendelkeznek táncos múlttal, hiszen a koreográfus figyelt arra, hogy ne legyenek túl bonyolultak a kombinációk. Ahogy Góczán Gréta fogalmazott, azt szeretné, ha a lányok nem feszengenének a színpadon, hanem jól éreznék magukat, igazi buli lenne az MMIK színháztermében. A próbán már előkerültek a riói rész ruhái, ebbe is belebújtak szépségeink. A ruhákat a Savaria TSE adta kölcsön a lányoknak. Szépségeink ebben a ruhában garantáltan riói hangulatot idéznek majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!