Szombathely

2009.08.05. 02:21

Sorkifalud: Holle anyó figuráit idézik meg az idei mesefaluban

Sorkifalud - Már készül a következő mesefesztiválra és hintós felvonulásra a helyi Mesefalu Egyesület. Ezúttal a keramikusok Holle anyó meséjét jelenítik meg a falu közterületén.

Tersztyánszky Krisztina

Három helyi keramikusművész fogott össze, hogy nagyméretű mesefigurákkal díszítsék a falu közterületeit, s ezzel idevonzzák a turistákat. Az idén ősszel már másodszor rendezik meg a mesefesztivált és a fogathajtó bajnokságot.

Október 18-ára C kategóriájú fogathajtó versenyzőket várnak. Ám egyúttal látványos felvonulást is szerveznek, amelynek keretében - akár hintóval, akár gyalog - meseszereplőnek beöltözött csoportok vonulnak majd végig a település utcáin.

Erre az alkalomra a Holle anyó mesefiguráit készítik el az alkotók. Ez már a negyedik szoborcsoport lesz a faluban. Ezúttal modellek jelentkezését is várják. Aki a legnagyobb összeget ajánlja fel az egyik licitálásra szolgáló weblap aukcióján, arról már életében köztéri szobor készül. Így valójában az illető örökbe fogadja Holle anyó, az aranyos lány, vagy a szurkos lány figuráját, s ezáltal szponzorálja a rendezvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!