Szombathely

2013.01.21. 19:20

Ökumenikus imahét vasárnapig

Vasárnap volt az ökumenikus imahét nyitónapja. Vasban több helyen megtartják az imahetet. Most a szombathelyi és az őrségi programot közöljük.

Némethy Mária

Szombathelyen vasárnap este  a székesegyházban ökumenikus imaórával kezdődött   az idei ökumenikus imahét.  Igét hirdetett Varga László Ottó baptista lelkész. Hétfőn a Szent Márton templomban Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész hirdetett igét. Kedden 18 órától Fekete Szabolcs római katolikus plébános, püspöki irodaigazgató az evangélikus templomban misézik.   Az alkalomra várják a városban működő egyházi civil szervezeteket,   lelkiségi mozgalmak képviselőit is. Szerdán  18 órától a herényi városrészben lévő  Szent György római katolikus templomban Jakab Bálint református lelkész hirdet igét. Csütörtökön viszont a református templomban püspöki istentisztelet kezdődik 18 órától, ezen  dr. Veres András megyés püspök és dr. Steinbach József, a Dunántúli Református  Egyházkerület püspöke vesz részt. Szombathelyen másnap,  a baptista imaházban zárul az imahét:  Schauermann János  plébános hirdet igét.

 

Gregersen-Labossa György (balról) evangélikus lelkész hirdetett igét (Fotó: Szendi Péter)


Az Őrségben kedden az őriszentpéteri evangélikus kápolnában  18 órától Varga Ottó esperes-plébános, szerdán 18 órától  a  katolikus templomban  Major Lehel református lelkész, csütörtökön 17 órától a bajánsenyei református templomban  Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész, 18 órától az őriszentpéteri református templomban Varga Ottó esperes-plébános, pénteken a 17 órától a  bajánsenyei katolikus kápolnában  Szakál Zoltán református lelkész, 18 órától az őriszentpéteri  evangélikus imaházban Major Lehel református lelkész, szombaton 17 órától  Bajánsenye református templomában  Varga Ottó esperes-plébános, 18 órától a katolikus templomban Kollerné Loós Zsuzsanna, vasárnap 14 órakor a bajánsenyei katolikus kápolnában ugyancsak ő, 17 órától az őriszentpéteri református templomban Varga Ottó hirdet igét.  A vasárnapi istentisztelet után Bajánsenyén az evangélikus és a katolikus közösség, Őriszentpéteren a reformátusoké agapét rendez a Centrum vendéglőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!