Szombathely

2013.04.05. 09:20

Klímabaráttá válhatna Szombathely

Szombathely- Az LMP Szombathelyi Csoportja régóta azt szeretné, ha elkészülne Szombathely klímastratégiája. Az javasolják, hogy csatlakozzanak az országos szövetséghez.

Bajdó Bettina

Az LMP Szombathelyi Csoportja régóta szorgalmazza, hogy készüljön el a város klímastratégiája. A közgyűlés tavaly októberi ülésén határozott arról, hogy támogatja a klíma- és energiastratégia megalkotását, melynek elkészítéséhez az idei költségvetésben forrást is biztosított. Az éghajlati változások visszaszorításában nemcsak globális, hanem  helyi, lokális szinten is cselekedni kell. Szombathelynek klímabarát településsé kell válnia. Ennek érdekében az LMP javasolja, hogy a város csatlakozzon a Klímabarát Települések Szövetségéhez. Mivel a taggá váláshoz a  képviselő-testület határozata szükséges, ezért az LMP kezdeményezi, hogy a szövetséghez való csatlakozást a testület áprilisi ülésén tárgyalja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!