Szombathely

2013.06.17. 13:03

Kötelező a szippantás

Szombathely - Rendeletet alkotott Szombathely a szennyvíz-derítők használatának szabályairól. Évente egyszer kötelező üríttetni a szennyvízgödröt.

Kupi Györgyi

Új céget bízott meg az önkormányzat a területén keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére. Július elsejétől a  bucsui HEPI-HP Kft. szippantja a szennyvízderítők tartalmát Szombathely teljes közigazgatási területén, ez a cég volt az   egyetlen jelentkező a meghívásos pályázatra.

A  lakossági ügyfelektől a cég köbméterenként 2300 forintot kér,   plusz az áfát,    a közületeknek ez kétszáz forinttal kerül többe.  A szippantást évente egyszer minden háztartásnak  kötelező lesz igénybe vennie, mert ha nem akkor a vízgazdálkodásról szóló jogszabály értelmében megbüntetik, akkor is, ha nem a rendeletnek megfelelően tárolja, kezeli a szennyvizét.

A  kormány rezsicsökkentési célkitűzéseinek függvényében, lehetséges, hogy az árak később módosulhatnak  áll a már elfogadott rendeletben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!