Szombathely

2013.06.18. 11:54

Orvosok költöznek a régi laktanyába

Inkubátorház épül Szombathely egyik régóta üres, régi épületében, ahol egészségügyi kisvállalkozások kapnak helyet. Az Alpok Egészségház tavasszal nyithatja meg kapuit.

Kupi Györgyi

Szombathely egyik szép, régi épülete újul meg és kap új funkciót a közeljövőben. A Kálvária utcai volt gyalogsági laktanya teljes körű rekonstrukción esik át, hogy a pincétől a padlásig az egészségügyben, rekreációban, szépségiparban tevékenykedő vállalkozásoknak adjon helyet. A beruházás összköltsége 260 millió forint, amelynek ötven százalékát egy inkubátorházak létesítését támogató uniós pályázaton sikerült megnyernie a beruházónak, az ingatlan tulajdonosának az Inter-Alp Kft-nek.

Süle Dániel a projektet ismerteti, jobbról: Gácsi József tervező (Fotó: Szendi Péter)

A támogatás feltétele volt, hogy az ide települő, öt évnél fiatalabb vállalkozások kedvező feltételek mellett bérelhetnek helyiséget, emellett a házban adminisztratív, ügyviteli szolgáltatásokat is igénybe tudnak venni, de a akár a konferenciatermet is. Mint megtudtuk, már most van érdeklődő a várhatóan 2014 tavaszán átadandó helyiségek iránt.

A rekonstrukció során a ház építészeti értékeinek megőrzésére törekednek - tudtuk meg  Gácsi József építésztől. Az 1897-es terveknek megfelelően állítják helyre az épület homlokzatát, az ablakokat, ajtókat az eredetinek megfelelő méretben és osztásban hőszigetelt nyílászárókra cserélik, az egész épületet hőszigetelik. Az alagsorban és a földszinten a fitnesz, rekreáció, szépség-szolgáltatások kapnak helyet, a két emeleten orvosi rendelők, illetve kiegészítő gyógyászati szolgáltatások, a tetőtérben a rendelők pácienseinek biztosítanak pihenőszobát, akár egynapos sebészeti ellátás is lehetséges lesz itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!