Szombathely

2014.01.20. 15:30

Kaczmarski Ágnes nyerte el a díjat

Szombathely - Kaczmarski Ágnes kapta az idei Kiss Sándor Művészeti díjat a Tóvendéglőben rendezett szombati Rotary Bálon.

Merklin Tímea

 

A Rotary Club a rendezvény teljes bevételét olyan Vas megyei fiatalok támogatására fordítja, akik kimagasló érdemeket értek el a megye kulturális életében. Tevékenységének jelentős eseménye minden évben a Kiss Sándor Művészeti díj átadása a bálon. A díjat – amelyet 2000-ben Kiss Sándor szobrászművész és az újjáalakult Rotary Club első elnöke emlékére alapítottak – 35 év alatti, Vas megyei kötődésű művész kaphatja a kuratórium döntése alapján.

Kiricsi György elnöktől megtudtuk: a döntésnél ebben az évben fontos volt, hogy egy új művészeti ágat képviselő személy legyen a díjazott. Volt már zenész, festőművész, képzőművész, de filmes még nem, ezért Kaczmarski Ágnesre esett a választás. A kuratórium tagjai voltak: Lesenyei Márta, dr Zsámbéky Monika, dr Horváth Boldizsár, Mérei Tamás, Veres Gábor, Kiricsi György.

A díjazott, Kaczmarski Ágnes a Berzsenyi Dániel Főiskola Kommunikáció- művelődésszervező; Mozgókép – Protokoll szakirányán végzett. Számos fotókiállításon szerepelt, együttműködik a Weöres színházzal, főleg operatőrként, de vágóként és rendezőként is dolgozik, mint például a Miért szép? sorozat portréfilmjeinél.

A Rotary Bálon egy másik tehetséget is bemutattak: Kolics Máté marimbázott, aki a Művészeti Szakközépiskola tehetséges diákja, már többször fellépett a Savaria Szimfonikus Zenekarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!