Szombathely

2014.02.12. 17:30

Gyenge a lobbierő?

A zárvány ipari területekről, a műszaki képzést érintő sikertelen pályázatról szólt szerdán két szocialista politikus.

Kozma Gábor

Dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő elmondta, hogy több elhagyott belvárosi ipari terület sorsa vár rendezésre. Hangsúlyozta, hogy ezek a zárványterületek lassítják a fejlődést, holott igény lenne másutt új ipari telkekre. Mint mondta, polgármestersége alatt kiemelt cél volt az ipari park fejlesztése, ez most is járható út lehetne.

Dr. Nemény András országgyűlési képviselő, az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltje a Savaria Egyetemi Központ (SEK) kapcsán kijelentette: az elmúlt 3 évben minden téren rossz irányba fordultak a dolgok. Drasztikusan csökkentették a SEK költségvetését, a létszám ma 38 százalékkal kevesebb a korábbinál.

Dr. Ipkovich György és dr. Nemény András két ügyről szólt Fotó: Horváth Csaba

– Legutóbb a műszaki képzés megalapozása került veszélybe, mert elbukott egy 600 milliós pályázat. Fontos lenne nekünk ez a képzés, adott hozzá a város ipari struktúrája. Nem örülünk tehát a hírnek, de ebben nem mi döntöttünk. Amit tenni tudunk az az, hogy kormányra kerülés esetén ezt az összeget rendelkezésre bocsátjuk. Erről már biztosított az MSZP oktatási kabinetének vezetője, Hiller István – mondta. Egy kérdésre, miszerint hol akadt el a pályázat, a politikus azt válaszolta: a gyenge lobbierő lehet a sikertelenség oka. Ezt Ipkovich György azzal toldotta meg, hogy korábban hasonló ügyekben nem számított, ki milyen pártszínezetű.

– A fontos helyi célokért együtt álltunk ki. Most nem is szólnak, mintha tévedhetetlenek lennének – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!