Szombathely

2014.03.03. 13:25

Letépték a turulmadarat

Szombathely - Múlt péntekre virradóra ismeretlenek letépték az egyik turulmadarat az 56-osok Honvéd utcai emlékhelyéről. Ez már nem az első rongálás itt.

Peltzer Géza

– Először a márványból készült kereszt tűnt el 2012-ben, 2013 augusztusában a nagy turulmadarat összetörték, de mi megjavíttattuk – panaszolja dr. Csorba Boldizsár, az 56-os Nemzeti Párt elnöke. A következő rongálás: az emlékhelynél lévő két padot kitépték és elvitték a helyszínről.

– Gépkocsival jöttek éjjel tavaly október végén, a padokat beledobták a Gyöngyös patakba. Egyet sikerült kihalásznunk, és visszaállítanunk eredeti helyére. A rendőrség akkor még a tanúkat sem volt hajlandó megkeresni.

A múlt péntekre virradó éjszaka ismét rongálók érkeztek az emlékhelyre.

– A kis turulmadarat törték össze, szakították le a helyéről – folytatja Csorba Boldizsár, aki az emlékhely mellett lakik. – Éjfél körül történt az eset, hatalmas zaj volt, hallottam, mert itt lakom a szomszédban. Láttam, hogy sok helyütt égett a szomszéd házakban a villany, tehát nem csak én láttam egyedül az esetet. Másnap rendőrt hívtam és feljelentést tettem.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság közleménye szerint szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!