Szombathely

2014.09.22. 11:40

Nyugdíjasok pogácsáztak a skanzenben

Szombathely - Hetedik állomásához érkezett az Aktív időskor Szombathelyen programsorozat: őszköszöntő vigasságra gyűltek össze az időskorúak a Vasi Skanzenben.

 

A borkorcsolyaverseny első helyezettje, Kiss Árpádné veszi át a jutalmát dr. Puskás Tivadar polgármestertől

Az asztaloknál jókedvű társaságok üldögéltek, beszélgettek, sós süteményeket kóstolgattak. A Boglya zenekar népzenével szórakoztatta az egybegyűlteket, az Ungaresca táncegyüttes tagjai dél-alföldi táncokat mutattak be. Horváth Sándor néprajzkutató régi, furfangos népi tárgyakat mutatott be az érdeklődőknek, beszélt a használatukról, történetükről. Borkorcsolyaversenyt is szerveztek, a zsűriasztalon  finomabbnál finomabb pogácsák, sajtos, magvas, kelt és töltött sütemények sorakoztak. Kiss Árpádné sós vendégváró kiflije bizonyult a legjobbnak.

Horváth Sándor régi tárgyakról tart előadást az időseknek

Hetedszer találkoztak a nyugdíjasok az Aktív időskor Szombathelyen című programsorozat keretében. A kezdeményezés tavaly decemberben indította el az önkormányzat. Az volt a cél, hogy ne csak azokkal az idősekkel foglalkozzanak, akik segítségre szorulnak, hanem kikapcsolódást biztosítsanak a még aktív, jó egészségi állapotban lévő nyugdíjasoknak is. A program óriási siker, eddig több mint háromezren vettek részt a kirándulásokon, utazásokon, előadásokon. Idén még színházba mennek, és ellátogatnak az Iseumba.

A program folytatódik, a novemberi közgyűlés tárgyalja majd a következő évi tervezetet.

Fotók: Szombathelyi Médiaközpont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!