Szombathely

2014.11.20. 13:52

Házhoz megy a szelektív hulladékért a kukásautó

65,4 millió forintot nyert pályázaton a szombathelyi önkormányzat egy szelektív hulladékgyűjtő autó beszerzésére. A jármű jövőre áll munkába.

Vas Népe

2015. január elsejétől törvény írja elő a szelektív hulladékgyűjtés bevezetését Magyarországon. Ennek elősegítésére több városban működik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszere. Szombathely vonzáskörzetében 42 településen már tavaly, a megyeszékhely egyes családi házas övezeteiben pedig idén vezették be ezt a módszert.

A lakók Szomhull-emblémás, sárga zsákokban helyezik ki az újrahasznosítható papír-, műanyag- és fémhulladékot. A szemétszállítás napján a Szomhull munkatársai új zsákot tesznek minden postaládába. A rendszer gazdaságos, hiszen így kevesebb hulladék kerül a kukákba, és kényelmes, mert nem kell a gyűjtőszigetekig autózni. A Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Kft.-nek már van egy szelektív gyűjtőautója, most újabb beszerzésére nyertek pályázati forrást - mondta el a sajtótájékoztatón Csonka György ügyvezető.

Illés Károly alpolgármester, Puskás Tivadar, Csonka György, a Szomhull kft. ügyvezetője


A Petőfi-telepen, Újperinten, Bogáton, Gyöngyöshermánban, Szentkirályon, a Szöllősi és a Zanati úti városrészeken összesen 3750 háztartást érintően havonta egyszer házhoz megy a szelektív gyűjtőautó. Környezetünk megóvása fontos feladat, ennek érdekében népszerűsíteni kell a szelektív gyűjtést - hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar polgármester. Jövőre újabb városrészekre és a lakótelepekre is kiterjesztik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés  rendszerét. Gyűjtőzsák a Szomhull ügyfélszolgálatán kérhető. (Szombathely, Welther Károly u. 4. Tel.: 94/314-575)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!