Szombathely

2015.08.24. 14:58

Szombathelyi Nyár - Nyolcvanketten a nemzetközi sakkfesztiválon

Szombathely - Tizenötödször rendezték meg a Szombathelyi Nyár nemzetközi nyílt sakkfesztivált.

Horváth Erika

Az országban több sakkversenyt is rendeztek egyidőben, a vasárnapi Szombathelyi Nyár kilencfordulós rapidversenyt 82-en választották. Az A csoport nyílt versenyében nem történt nagyobb meglepetés. A rajtlistán második győri Vertetics Attila nemzetközi mester nyert. A legnagyobb értékszámmal rendelkező Németh Miklós – a Haladás nemzetközi mestere – az 5. fordulóban a Szabó Balázs elleni, már megnyertnek vélt parti végjátékában időzavarban elkövetett „elnézése” miatt szorult a harmadik helyre. A B csoportban, a Pungor János emlékversenyen horvát győzelen született, vasi versenyző nem tudott dobogós helyen végezni. Annál inkább a gyermekversenyen. A három korosztály kilenc érmes helyezéséből ötöt szereztek meg a szombathelyi sport-iskolások.

Végeredmény. A csoport (28 induló): 1. Vertetic s Attila (Győr) 7,5 pont, 2. Szabó Balázs (MTK) 7,5, 3. Németh Miklós (Haladás-Infraplan) 6,5. B csoport (32): 1. Matija Zadravec (horvát) 8, 2. Juraj Toplak (horvát) 6,5, 3. Berki Zsófi (HÜSI) 6. C csoport (22). U12: 1. Király Barnabás (Szombathelyi Sportiskola) 8, 2. Rátkai Balázs (SzoSI) 6, 3. Jaka Kocar (szlovén) 5,5. U10: 1. Mesits Maxim (SzoSI) 7, 2. Petróczy Zoltán (SzoSI) 5,5, 3. Maj Pintaric (szlovén) 5. U8: 1. Mak Kovac (szlovén) 5,5, 2. Ivor Colev (horvát) 5,0, 3. Rátkai Miklós (SzoSI) 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!