Szombathely

2016.04.12. 09:37

Bajomi Nagy György, a szombathelyi Hamlet kapta meg az idén a Gábor Miklós-díjat

Szombathely - A Weöres Sándor Színház Hamlet-előadása meghívást kapott az Átrium Film-Színházba: április 11-én láthatta a fővárosi közönség Czukor Balázs különleges rendezését. Az előadás külföldre is eljutott: tavaly nyáron a svédországi Ystad városában játszott a társulat. Az előadás után díjátadással folytatódott az esemény: 2016-ban Bajomi Nagy György vehette át a Gábor Miklós-díjat.

Az elismerést Vass Éva, a művész özvegye alapította 2000-ben, a Gábor Miklós születésnapját megelőző egy év legjobb Shakespeare-alakításának díjazására. Átadására minden évben április 7-én, Gábor Miklós születésnapján vagy ahhoz közeli időpontban kerül sor. A bronzplakett Vígh Tamás Kossuth-díjas szobrászművész alkotása, egyik oldalán Shakespeare, a másikon Gábor Miklós arcképe látható.

Fotó: WSZSZ

Bajomi Nagy György eddigi elismerései:

2015. POSzT: a Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos díját Bajomi Nagy György kapta a szombathelyi Weöres Sándor Színház Vitéz Mihály című előadásában nyújtott alakításáért.

2015. Városmajori Színházi Szemle: a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést Bajomi Nagy György vehette át a Vitéz Mihály című produkcióban nyújtott alakításáért.

2015. Thália Humorfesztivál: a zsűri különdíját Bajomi Nagy György vehette át a szombathelyi Weöres Sándor Színház A hülyéje című előadásban nyújtott játékáért.

William Shakespeare: Hamlet
tragédia
Nádasdy Ádám fordítása alapján
Bemutató: Szombathely, Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem
2015. április 7.
Rendező: Czukor Balázs

Szereplők:
Claudius /Mertz Tibor
Gertrud /Kiss Mari
Hamlet /Bajomi Nagy György
Hamlet apjának szelleme /Mertz Tibor
Polonius /Szabó Tibor
Laertes /Kelemen Zoltán
Ophelia /Sodró Eliza
Rosencrantz /Kelemen Zoltán
Guildenstern /Osric/ Endrődy Krisztián

Közreműködők:
Vívás szakértő: Kovacsics Éva
Jelmez: Zelenka Nóra
Díszlet: Takács Lilla
Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida
Zene: Horváth Dániel
Súgó: Kisely Máté
Kellék: Jenei Ágnes
Ügyelő: Schmidt Róbert
Rendezőasszisztens: Kovács Nóra
Rendező: Czukor Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!