Szombathely

2016.04.12. 15:58

Titkos sztárral készülnek az idei Joskar-Ola Napokra

Szombathely legnagyobb, ingyenes lakótelepi rendezvényéről most jelennek meg az első információk.

A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány 2016. augusztus 12-13-14.-én tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a népszerű Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztivált, melyen tavaly már csaknem 20 000 ember vett részt. Ezzel nemcsak Szombathely legrégebbi, hanem egyben legnagyobb lakótelepi rendezvényévé nőtte ki magát.

Az idei szorosan kapcsolódik a 2016-os Szent Márton Emlékévhez, melyet Szombathely védőszentje születésének 1700. évfordulójára emlékezve hirdettek meg. A Joskar-Ola Napok jó példa arra, hogy a XXI. században is követhetjük Európa egyik legismertebb szentjének szellemiségét, tehát lehet tenni, munkálkodni a közért.

Az emlékév egyik jelmondata a „Közösségben vagyunk", ennek jegyében a jubileumi év programjai a párbeszédet és a közösségek találkozását segítik. A találkozás fontosságára hívja fel a figyelmet a város népszerű fesztiválja is. Arra, hogy együtt kapcsolódhat ki gyerek, fiatal és felnőtt, vagyis generációkat hoz össze a rendezvény.

Bár az esemény nagykorúvá vált, és feszegeti eddigi határait, a cél továbbra is maradt a régi: az, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot, és erősítsék a környéken élők összetartozását. A szervezők szem előtt tartják azt is, hogy egy évről évre megrendezett fesztiválnak folyamatosan meg kell újulnia. Azért is, hogy a vasiaknak ne kelljen több száz kilométert utazniuk egy igazán nívós programsorozatért.

Minden eddiginél nagyobb a kínálat 2016-ban: lesznek például népi játékok, nemzetiségi műsorok, mozgó vidámpark, amerikai autós bemutató, kispályás labdarúgó torna, főző verseny. A szervezők több kedvelt előadót is meghívtak, fellép hazánk egyik legnépszerűbb pop-rock együttese, a Honeybeast is. Sőt az alapítvány mert nagyot álmodni, hatalmas dobásnak ígérkezik az a nemzetközi sztár, akinek személyét egyelőre teljes titokban tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!