Szombathely

2016.07.04. 09:02

Megjött a vizsgálat eredménye - Herbált találtunk a szombathelyi Fő téren!

Szombathely – Ön szerint aggodalomra adhat okot, hogy egy tasak pszichoaktív szer hevert a vasi megyeszékhely főterén egy májusi szombaton?

Elek Szilveszter

Május 22-én, szombaton kora este gyanús csomagba botlottunk a szombathelyi Fő téren, nem messze a szökőkúttól, ahol sok kíváncsi kisgyermek játszott éppen. A légmentesen lezárt, apró csomagban csomós állagú, méregzöld anyag volt.

fotó: Elek Szilveszter

Rögtön értesítettük a rendőröket, akik hamar megérkeztek a helyszínre. A tasakot elvitték, és azt mondták, a tartalmát szakértők vizsgálják meg. A szakértői vélemény ma reggel érkezett meg a szerkesztőségünkbe – kiderült, a tasakban pszichoaktív szer volt!

A pszichoaktív szerek olyan természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztathatják annak működését és funkcióját, illetve a hiányuk elvonási tünetekkel jár. Nem hangzik túl jól, igaz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!