Szombathely

2014.11.19. 19:00

Bábukat égettek

Szombathely – Angol órákon ismerték meg a diákok Guy Fawkes történetét, akire emlékezve a Neumann iskola először rendezte meg a Guy Fawkes‹ Night című eseményét.

Merklin Tímea

Minden felső tagozatos osztály 6 fős csapattal képviseltette magát. Guy Fawkes történelmi alakját a 17. századból idézik meg a gyerekek, az 1605. november 5-i „lőpor-összeesküvéssel” kapcsolatban, amely egy merénylet terve volt Jakab angol király ellen.

A Neumann iskolában Sipőczné Lőrincz Aletta angol tanár, a humán munkaközösség vezetője szervezte az izgalmas Fawkes-programot. A lőporos összeesküvés kapcsán a diákoknak játékos ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk az iskola udvarán: volt hordógörgetés, célba dobás, puskapor töltés és tűzvitel. Az akadályok legyőzése után tüzet gyújtottak, majd az osztályok által korábban elkészített szalmabábukat elégették. Az esti tűz nagyon hangulatos volt, és mindenki nagyon jól érezte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!