Szombathely

2013.11.15. 16:00

Hatékonyabb szociális ellátás Szombathelyen

Szombathely - Több mint 30 millió forintot nyert Szombathely a szociális és gyermekjóléti alapellátások fejlesztésére. Erről tartottak sajtótájékoztatót péntek délelőtt a Szociális Forrásközpontban.

Farkas Eszter

Évek óta tendencia, hogy a szociális ellátásokra fordítandó állami támogatások csökkenek, ugyanakkor a gazdasági helyzet romlása miatt a szociális szolgáltatásokat igénybevevők száma folyamatosan növekszik. Ennek az ellentmondásnak a feloldására nyert harmincmillió forintnyi pályázati pénzt a város. A projekt megvalósításában több szombathelyi intézmény, a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft., a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, a Savaria Rehab-Team Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközi vesz rész. A programban 300 fő esetében vizsgálják a szociális szolgáltatások hatékonyságát, Több mint 100 szociális szakember vesz részt szervezetfejlesztésben, valamint az alapellátásokban dolgozó 83 szakember tréningje is megvalósul.

Balról: Juranovits Racker Rita projektmenedzser, dr. Horváthné Németh Klára intézményvezető,Szakály Gábor tanácsnok. Fotó: Horváth Csaba

Szombathelyen a szolgáltatásnyújtást hatékonnyá, gyorssá és költségkímélővé teszi és elősegíti – hangsúlyozta az „Ügyfél útja" program sajtótájékoztatóján Juranovits Racker Rita projektmenedzser.

Szakály Gábor tanácsnok kiemelte: ennek a pályázatnak megvoltak az előzményei. A cél elsődlegesen az, hogy az ilyen pályázatok megnyerésével az erőforrásokat úgy koncentráljuk, hogy a kliensek elégedettek legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!