Szombathely

2015.02.16. 12:30

Magyar bajnok lett a szombathelyi junior táncos csapat

Szombathely – A napokban rendezték a Formációs Magyar Bajnokságok egy részét Szigetszentmiklóson.

Merklin Tímea

 

A Felnőtt latin mix A és B liga versenye egy napon volt, a B liga versenyén, ahol a szombathelyi Savaria TSE junior korosztályú csapata magyar bajnok lett ismét.

A szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Magyar Táncsport Szövetség a 2015. évi Magyar Bajnokságok néhány kategóriájának versenyét. A különböző egyéni és WDSF Open versenyek mellett zajlottak a Felnőtt A és B liga Magyar Bajnokságok. A verseny az idei évben nemzetközi zsűri előtt zajlott. A Felnőtt latin mix B ligában Szombathelyről a Savaria Táncsport Egyesület tavaly még junior ligában induló csapata mutatkozott be a szakmai zsűrinek és a közönségnek. A tavaly készült Hello Africa című koreográfiájuk – néhány nehézségi elemmel gazdagodva – elnyerte a közönség és a szakmai zsűri tetszését. Az ünnepi eredményhirdetésen a szombathelyi táncosok állhattak a dobogó legfelső fokára, és ezzel elnyerték a Felnőtt latin mix B liga magyar bajnoki címét. A táncosok és az edzőik büszkén viselik ezt az aranyérmet, hiszen egy olyan csapatot is sikerült legyőzniük, akik a 2014-es esztendőben mind Európa-, mind világbajnokságon képviselték már hazánkat.

A csapat felkészítő trénerei: Horváthné Berta Ágota, Horváth Dávid és Dr. Monostori Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!