Szombathely

2013.04.11. 08:31

Missziós feladat: új irány a keresztény szövetségnél

Szombathely - Megújult a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége, az új vezető, aki az elkövetkezendő öt évben látja el az elnöki tisztséget dr. Németh Norbert lett.

Ambrózai Zsuzsanna

Új elnökkel vághat neki az elkövetkezendő öt évnek a Keresztény Értelmiségi Szövetség, az elnökség dr. Németh Norbertnek szavazott bizalmat, aki a szombathelyi Egyetemi Lelkészség vezetője is. Célja a szervezettel együtt a megújulás, a  pezsgőbb élet megteremtése.

- A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezete a rendszerváltást követően jött létre Magyarországon, Szombathelyen pedig 2002-ben alakult meg. Azzal a fő céllal, hogy egy helyre tömörítse  mindazokat, akik a keresztény értékrend alapján gondolkodnak, és fontos hangsúlyozni, nemcsak a katolikus hitvallásúakat - meséli az új elnök, akit február végén választottak meg, majd folytatja: - Nagyon szép volt az elmúlt két ötéves ciklus, kiváló vezetők álltak a szövetség élén, mint dr. Martos Levente Balázs és dr. Horváth Sándor. Azzal azonban, hogy a tagok bizalmat szavaztak nekem, nagy feladat is hárul rám, ennek igyekszem majd eleget tenni a jövőben - mondja Németh Norbert.

Dr. Horváth Norbert (jobbról)  lett a szövetség új elnöke, mellette Veres András megyés püspök. Fotó: Horváth István

A lelkész szerint nemcsak a szövetségnek, de magának az egyháznak is az a továbbélési titka az elkövetkezendő időben, ha megtalálja azt a nyelvezetet, amelyet az emberek beszélnek.

- Úgy kell tudni megfogalmazni keresztény hitünket és értékeinket, hogy az üzenet átadása közben ne sérüljön a tartalom - véli a vezető, aki ennek szellemiségében igyekszik cselekedni.

A továbbiakban is fontos feladata a szövetségnek a kifele irányuló misszió, valamint befelé irányuló lelki elmélyülés. Utóbbi eléréséhez családi napokat, zarándoklatokat szerveznek.

Az elnök azt mondja, megfogni az embereket az  a nehezebb feladat, de egyáltalán nem lehetetlen. A jövőben is különböző programokkal várják a keresztény hit iránt elkötelezetteket, lesznek előadások, pódiumbeszélgetések, tervben van egy bál, könnyűzenei koncert, s ugyan a hely még bizonytalan, de mindenképpen civil fórumokon jelennének meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!