Szombathely

2015.09.01. 12:44

Schrammel Imre tárlata

Kiállítás Szombathelyen.

Sebestyénné Benkő Andrea

Szombathelyi Képtár: szerda, péntek, szombat 10- 17 óráig, csütörtökön 10 -18 óráig. Schrammel Imre gyűjteményes kiállítása nyílott. Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész, a Nemzet Művésze kiállítása, a művész alkotásainak Szombathelyre kerülése alkalmából. Schrammel Imre szombathelyi születésűként mindig erősen kötődött a városhoz. Régi elhatározása, hogy alkotásainak java Szombathelyen legyen folyamatosan megtekinthető. A leendő állandó kiállítás első lépéseként 100 alkotás kerül letétbe a Szombathelyi Képtárba. Ezek a művek Schrammel Imre fontos korszakait reprezentálják. A kiállításon belül kiemelt figyelemre számíthatnak a Herend számára készült porcelánszobrok, valamint a művész egyedi kísérletező kedvéről tanúskodó művek. A kiállítás december 17-éig tekinthető meg.

Schrammel Imre tárlata, a Szombathelyi Képtárban látogatható Fotó: Unger Tamás

Vasi Skanzen: kedd vasárnap 9 -19 óráig.

Járdányi Paulovics István Romkert: kedd vasárnap 10- 19 óráig.

Katonatörténeti kiállítás (Aréna u. 8.): az I. világháború képeslapokon című kiállítás október 31-éig várja az érdeklődőket.

Körmend. Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítások: Körmend és a Batthyányak évszázadai , Cipőtörténeti Gyűjtemény. Időszaki kiállítás: "Érzékek érintése: Herend" kiállítás a kastély dísztermében. Nyitva tartás: kedd szombat 10 -16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!