Luxushajó a vendégekért

2018.06.08. 21:00

A tengeribetegek sem érzik meg a hatalmas cirkálón a hullámokat

Ma már nem elérhetetlen, hogy egy tengerjáró fedélzetén fedezzük fel a tengerparttal rendelkező országokat. Ráadásul a turistákra kivételes élmény vár.

BENEDEK BÁLINT

A monumentális hajóra egy alkalommal 3223 utas váltott jegyet, akiket 1039 fős személyzet szolgált ki. A vendégek 13 fedélzetet használhattak, ahol 1275 kabin biztosított kellemes utazást.

Ez az óriási, „utazó város” nem billeg, így azoknak sem kell tartaniuk a hajózástól, akiket esetleg tengeribeteg-ség gyötörne. Az MSC Poesia a gyártó és az üzemeltető szerint is egy olyan innovatív luxushajó, amely elegáns stílussal és hagyományos szakmai tudással ötvözi a kreatív dizájnokat. A hajó tömege közel 93 ezer tonna, 294 méter hosszú és majdnem 60 méter magas, melyre 3223 utas válthat jegyet, akiket 1039 fős személyzet szolgál ki. A vendégek 13 fedélzetet használhattak, ahol 1275 kabin biztosít kellemes utazást. Ezek között balkonosat és belső

kabint is lehet választani, utóbbi kedvezőbb árával vonzóbb, s tükrök játékával tágítja a teret. Az élményből nem von le semmit, hiszen a közeli fedélzet épp a hajó orrába vezet az utast.

A monumentális hajóra
egy alkalommal 3223 utas váltott jegyet, akiket 1039 fős személyzet szolgált ki. A vendégek 13 fedélzetet használhattak, ahol 1275 kabin biztosított kellemes utazást.

Az MSC Cruises a világ egyik legkedveltebb hajótársasága, amely igazi olasz hangulatot és vendégszeretetet biztosít utasai számára. A hajótársaságot (olaszul MSC Conciere S.p.A.) Achille Lauro alapította 1960-ban. Kezdetekben a cégalapító nevét használták fel, így Lauro

Lines volt a társaság hivata-los elnevezése, amely később alakult át MSC-re (Mediterranean Shipping Company – (Mediterrán Hajótársaság). A társaság 2014 folyamán sok hajóját teljesen felújította, így a 2015-től fedélzetre lépő utasaik sok esetben szinte új hajókkal találkozhatnak.

A Poesia lenyűgöző látványt nyújtó előcsarnokában vízesést és zen kertet találhatnak az utazók. A fedélzeten számtalan sport- és fitneszlehetőség áll rendelkezésre, no és megannyi játékterem és bár kínál kikapcsolódást, ahogy az úszó- és élménymedencék is az ellazulásban segítenek. Ha ez nem lenne elég kényeztetés, akkor a gigantikus luxusszálloda a földközi-tengeri kaland közepette esténként óriási színháztermébe várja a kikapcsolódni vágyó utasokat, akiknek zenés, táncos produkciókkal kedveskednek.

Az óceánjáró belülről olyan, mint egy luxusszálloda

Bár az utazót ilyenkor sokkal jobban érdekli, izgatja a kilátás. Olyan országok és városok új oldalát ismerheti meg, ahol korábban már járt. A csodálatos Velence testközelből is izgalomra hív, ám a hajóról nézve újabb titkok tárulnak fel: csatornák, valamint épületek mutatják teljesen más arcukat. Ez persze minden országról elmondható, hiszen a görög szigetek közötti cirkálás is izgalmas látnivalókat tartogat. Nem beszélve a naplementéről, amely már az esemény előtt órákkal a fedélzetre vonzza az érdeklődőket. A tengerben „elsüllyedő” izzó égitest látványa az utazás minden napján kivételes élményt jelent, nem beszélve a reggeli csodákról. Egyetlen szárazföldi szálloda sem képes arra, amire az úszó verzió: hogy minden reggel – új országban – teljesen más panorámát kínáljon. De további meglepetés is vár a tengerjárón nyaralókra. A mesés albán tengerparti üdülőközpont, Saranda, kiépített kikötő híján megközelíthetetlen egy ilyen monstrum számára. Azonban az MSC erre a helyzetre is talál alternatívát. A mentőcsónakokat is kipróbálva, kiválóan megszervezett terv szerint mindenkit a partra szállít. Persze az összehangolt munkát az ételek szervírozásán, a büfék kínálatán is tapasztalhatja az utazó, hiszen ezen a hajón tényleg minden a vendégek körül forog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!