Vámoscsalád

2016.08.15. 19:27

Új autót kaptak a polgárőrök

Vámoscsalád - Útfelújítással és új gépjárművel ünnepeltek a vámoscsaládiak a hagyományos falunapi rendezvényen.

Cseszkó Tamás

Lángospartival, tábortüzes zenéléssel és asztalitenisz-versennyel kezdődött a vámoscsaládi programdömping pénteken, majd szombaton Budai Zoltán atya ezüstmiséjét ünnepelték a helyi templomban.

Kulturális csemegékből sem volt hiány, a helyi gyerekek és a Hársfavirág Asszonykórus, a Nicki Fergeteg Néptáncegyüttes, Bodnár Attila és Pap Rita is ott voltak a faluban, de operett-előadás, mulatós parádé és sláger-show is színesítette a rendezvényt.

Ágh Péter és Németh Imre a falunapon, ahol ünnepélyesen is átadták a polgárőrök új gépjárművét Fotó: Cseszkó Tamás

- Ismét gyarapodott a település - mondta el Németh Imre, a falu polgármestere, a program része volt ugyanis a felújított járda és út átadása is. - Nyolcszázhetven négyzetméter járda újult meg a Fő utcán, 1132 négyzetméter az Ady utcában és a Jánosfai úton - húzta alá Németh Imre, hozzátéve, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően 12,5 millió forintot költöttek a fejlesztésre, amelyhez az önkormányzat további 2,5 millió forintot adott.

Új gépjárművel gazdagodtak a polgárőrök, a falunak erre nem kellett saját forrást felhasználnia, hiszen egy vidékfejlesztési pályázaton nyert 7 millió forintból sikerült végrehajtani a fejlesztést.

- Azért dolgozunk a polgármesterrel, hogy Vámoscsalád, hűen a nevéhez, egyre családiasabb körülményeket nyújthasson az itt élőknek. Ennek része az, hogy kormányzati támogatásból sikerült felújítanunk a most átadott utakat, és az is, hogy a polgárőrség új szolgálati járműhöz jutott, ez a helyi lakosok biztonságérzetét is erősíti. Emellett nemsokára elkészül az új M86-os út, amely új életminőséget hoz a település polgárainak, hiszen megszűnik az elviselhetetlen átmenő forgalom - mondta a rendezvényen Ágh Péter.

A térség országgyűlési képviselője arra kérte a vámoscsaládiakat, hogy annak érdekében, hogy megőrizhessük közösségeinket, vegyenek részt az október 2-ai népszavazáson, és mondjanak nemet a kötelező betelepítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!