Vasi foci

2009.08.05. 14:07

Real Madrid: tele a kosár

Madrid - A Real Madridnál lezárult a nagy játékos-bevásárlás, és - mint a sorban utolsó - nyolcadikként Xabi Alonso 30 millió eurót felemésztő szerződtetésével összeállt a spanyol futballbajnokságban legutóbb másodikként végzett együttes véglegesnek tekintendő kerete.

MTI

Erről Jorge Valdano főigazgató beszélt szerdán, leszögezve, hogy további igazolások már nem lesznek. Az Angliából, az FC Liverpooltól hazatért, válogatott középpályás Alonsóval lezárult az a sorozat, amelynek során a júniusban hivatalba lépett régi-új elnök, Florentino Pérez mintegy 250 millió euróért nyolc új "Galaktikust" vásárolt össze egy vadonatúj Real kiépítésének szándékával.
    
"A fő cél az volt, hogy komplett legyen a csapat, több aláírás nem lesz, most már a keret összerendezése, egybeillesztése következik. Fel kell rázni a klubot" - nyilatkozta Valdano a Cadena SER rádiónak.

 Alonso amúgy szerda délelőtt esett át a kötelező orvosi vizsgálaton, s már az esti edzésen részt vesz. Ő számít az egyik legjobb szakmai erősítésnek, ráadásul a Pérez által meghirdetett "újraspanyolosítást" is megtestesíti, hiszen a szerzemények közül Kaká brazil, Cristiano Ronaldo portugál, Karim Benzema pedig francia. Az új vezetőedzőre, Manuel Pellegrinire vár a feladat, hogy a jelenlegi, jóval harminc feletti csapatlétszámot csökkentse, a bajnokságnak tudniillik már csak 25 játékossal vág neki a Real Madrid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!