Vasi foci

2010.02.16. 12:55

Megyei foci: hó alatt a pályák, ezért csúszhat a tavaszi rajt

Hamarosan kezdődik a 2009/2010-es labdarúgó-bajnokság tavaszi idény a megye különböző szintű pontvadászataiban. Ám a téli időjárás, a pályák állapota miatt a szövetség vészforgatókönyvvel is készült a bajnoki folytatásra.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Azokban a bajnokságokban (megyei I., megyei II. Szombathely- és Körmend-csoport), ahol 16 csapat futballozik, már március 6-7-én útjára indul a labda. Ám a legtöbb pályát jelenleg hó fedi - rengeteg edzőmeccs is elmaradt ezért az elmúlt hetekben -, ezért erősen kérdéses, hogy lehet-e rajtuk játszani március elején.


- A Vas Megyei Labdarúgó Szövetség legutóbbi elnökségi ülésén is szóba került ez a téma - tudtuk meg Gerencsér Tibor főtitkártól. - Megnyugtatok mindenkit, nem akarjuk rákényszeríteni a játékosokat a fagyott, esetleg az olvadás miatt víz alatt lévő pályákra, illetve a pályákat sem lenne szerencsés tönkretenni.  Amennyiben a korai rajtban érintett csapatok jelezik, hogy március 6-7-én játékra alkalmatlan a pálya, úgy a 16. játéknap elmarad, és a következő héten, a 17. fordulóval kezdődik a bajnokság. Az elmaradt 16. fordulót Pünkösd hétfőn, május 24-én pótoljuk úgy, hogy a 23-ára, vasárnapra kiírt fordulót egy nappal korábban, szombaton játszák le a csapatok. Ugyanakkor a bajnokságot nem akarjuk felborítani: a 16. játéknapon vagy mindenki játszik, vagy senki - nem lenne szerencsés, ha néhány csapat Pünkösd hétfőn számolgatni kezdene. A versenykiírás szerint június 13-áig minden bajnokságnak be kell fejeződnie. Ha tehát további halasztásokra lesz szükség, akkor sajnos hétközi fordulókat is be kell iktatnunk - ami amatőrökről, munkából élő futballistákról lévén szó, nem lenne szerencsés. A lényeg tehát az, hogy várjuk a csapatok jelzéseit, és legkésőbb - a klubok érdekeit szem előtt tartva - március 3-áig döntés születik a tavaszi rajt kezdési időpontjáról - zárta a szavait Gerencsér Tibor.

A tervezett tavaszi kezdési időpontok, megyei I.: március 6-7. Megyei II., Szombathely: március 6-7. Megyei II., Körmend: március 6-7. Megyei II., Sárvár: március 20-21. Megyei III., Szombathely-Dél: március 13-14. Megyei III., Szombathely-Nyugat: március 14. Megyei III., Körmend: március 12-13. Megyei III. Sárvár: március 20-21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!