Vasi foci

2010.03.22. 12:09

Celldömölki pechszéria: három kapufa, kihagyott tizenegyes Sopronban

Egy híján húsz pont választotta el a szombati mérkőzés előtt a labdarúgó NB III. Bakony-csoportjában második helyen álló Sopront és a 12. Celldömölköt. Ám a bajnoki címért is harcban lévő soproni alakulat a meccs végén örülhetett az egy pontnak.

Pum András

Három kapufa, kihagyott tizenegyes: ez a Soproni VSE-Celldömölk (0:0) bajnoki mérkőzés rövid kivonata. A meglepő csupán annyi, hogy nem a hazaiak, hanem az esélytelenebb vasiak faragták a kapufát, és rontották el a büntetőt. Nem csoda tehát, hogy a kemenesaljaiak trénere - aki amúgy elégedett játékosai teljesítményével - bánkódik a Hűség városában hagyott két pont miatt.

- A mérkőzés előtt látatlanban elfogadtam volna az egy pontot, most viszont azt mondom: nem egyet szereztünk, hanem kettőt Sopronban hagytunk - jelezte Csákvári Zsolt, a Celldömölk edzője. - Az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszottak a soproniak, gólt viszont mi rúghattunk volna. A hatodik percben ugyanis Kocsis az üres kapu helyett a kapufát találta telibe. Leszűkítettük a területet, kicsit visszaálltunk és kontrákkal próbálkoztunk - nagyjából így festett a taktikánk.  Szünet után aztán már akadt néhány lehetősége a hazai együttesnek, ugyanakkor a komoly helyzeteket mi hagytuk ki. A 60. percben például Németh Józsi tizenegyesét kivédte a soproniak kapusa. Négy ember van kijelölve a büntetők elvégzésére - de azt, hogy ki rúgja, ők maguk döntik el. Most Németh érezte úgy, hogy neki kell odaállnia a tizenegyeshez - sajnos kihagyta. De ezzel még nem ért véget a pechszériánk, hiszen nem sokkal később Györkös szabadrúgásból a kapufát találta el, majd Kocsis lépett ki a védők közül, de ő is csak kapufáig jutott. A soproniak ívelgetni próbáltak, szerencsére ezzel nem sok vizet zavartak. Szóval nem rossz az egy pont, de könnyen lehetett volna belőle akár három is.

- Három meccsen vagyunk túl, és tulajdonképpen könnyen lehetne kilenc pontunk is, amennyiben berúgjuk a helyzeteinket - boszankodott a tréner. - Lipóton ziccert hibáztunk, az ellentámadásból persze rögvest gólt kaptunk. A bükieknek helyzetük sem volt ellenük, és ugye Sopronban is nekünk állt a zászló. Sajnos a kapu előtti koncentrációval továbbra is gondok vannak, pedig mindenki elhiheti: edzésen eleget gyakoroljuk a kapu előtti szituációkat. Pozitívum, hogy fegyelmezetten futballozik a csapat - Sopronban ennek köszönhetjük az egy pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!