Ítélet

2024.05.24. 10:08

Prostitúcióra kényszerítettek egy fiatal lányt, aki kuncsaftja segítségével szökött meg egy szombathelyi apartmanból

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy testvérpár prostitúcióra kényszerített egy fiatal lányt.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A tényállás szerint az idősebb testvér 2021 februárjában megismerkedett a 19 éves lánnyal, aki megfelelő családi és egzisztenciális háttérrel nem rendelkezett. Azt hazudta neki, hogy miatta hagyta el a családját és ezután együtt lesznek, majd akarata ellenére Sopronba vitte. Iratait elvette, többször megverte, gyermekeinek bántalmazásával fenyegette, amennyiben nem engedelmeskedik. Ezt követően a fivérek szexuális szolgáltatás nyújtására irányuló hirdetést adtak fel egy internetes oldalon, különböző városokban apartmanokat béreltek, ahol a megfélemlített lánynak prostituáltként kellett dolgoznia. Előfordult, hogy a szolgáltatást igénybe vevő személyhez szállították őt. A sértett keresetét elvették. A sértettnek 2021. április 30-án egy szolgáltatást igénybe vevő személy segítségével sikerült egy szombathelyi apartmanból megszöknie.

A férfiak a lány kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, pénzszerzés céljából erőszakkal, fenyegetéssel kényszerítették más férfiak részére szexuális szolgáltatás nyújtására. 

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Velük szemben fejenként 1.750.000 forint vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, enyhítésért jelentettek be fellebbezéseket.

A Győri Ítélőtábla a 2024. május 23-án kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A férfiak bűnösök, a kiszabott büntetések szükségesek és arányosak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában