Választás 2024

2024.05.23. 14:55

Vasváron járt Orbán Viktor miniszterelnök - frissítve

Zalaegerszegen majd Vasváron folytatódott csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök országjárása az EP-választási kampányban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Vaol.hu

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

 A Fidesz elnöke Zalaegerszegen megbeszélést folytatott Balaicz Zoltán polgármesterrel, majd a helyi választópolgárokkal találkozott. ITT írtunk arról, hogy Zalaegerszeg mennyit fejlődött az elmúlt pár évben, miközben Szombathely vesztett a lendületéből.

A választás tétjéről, a háború vagy béke kérdéséről elmondta: Ukrajnában most egy egész generáció lesz a véres háború áldozata. "Mi azonban látni akarjuk felnőni a gyerekeinket és az unokáinkat. Ezért állunk ki a béke mellett. Akármekkora lesz is rajtunk a nyomás, ellenállunk a háborús őrületnek. Ehhez kérjük a magyarok támogatását június 9-én" - fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő zalaegerszegi látogatásáról ITT olvashat bővebben.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher / Forrás: MTI

A miniszterelnök ezután Vasvárra utazott, ahol a városházán Tóth Balázs polgármesterrel és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselővel tárgyalt, majd a vasvári polgárokkal találkozott.

Básthy Béla, Kőszeg polgármestere is ellátogatott Vasvárra és találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, amelyről közösségi oldalán is beszámolt. 

Pehi Orsolya, a Fidesz KDNP szombathelyi képviselőjelöltje is ott volt Vasváron, erről közösségi oldalán közzétett bejegyzése árulkodik. 

Kondora István, Sárvár polgármestere Majthényi Lászlóval, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnökének a társaságában szintén a helyszínen tartózkodott Orbán Viktor miniszterelnök vasvári látogatásakor. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában