Vasi foci

2014.07.04. 16:15

Király Gábor is dolgozott a kapusiskolában

Szombathely/Újperint - Nagy sikerrel zárult a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola nyári tábora.

Tóth Gábor

A napokban véget ért a Király Gábor nevével fémjelzett nemzetközi kapusiskola nyári tábora. Az elmúlt hetekben négy turnus edzett, készült Újperinten a Király Sportlétesítményben. A négy turnusban összesen 43 ifjú hálóőr vett részt a képzésben. A résztvevők olyan sztárvendégektől leshették el az alapokat, mint például Vlaszák Géza (ZTE), Németh Gábor (Haladás, Vasas, FTC, Honvéd, Kecskemét) vagy Veréb György (Diósgyőr), de maga Király Gábor, a 90-szeres magyar válogatott is részt vett a munkában. A fiatalokkal a Hegedüs Péter irányította szakmai stáb (Dombai Miklós, Takács Tamás, Bíró István) foglalkozott.

Király Gábor (balról) maga is adott tanácsokat a fiataloknak. Fotó: www.kiralysport.hu

– Öröm volt együtt dolgozni a gyerekekkel, mindegyikük komolyan vette a munkát, látszott rajtuk, hogy kapusok szeretnének lenni – fogalmazott Hegedüs Péter szakmai vezető. – Az időjárás remek volt, a körülmények minden igényt kielégítettek, és akárcsak korábban, a nyári tábor is aprólékosan meg volt szervezve. Szerintem minden résztvevő elégedetten távozott.

A Király Gábor Kapusiskola már 11 turnust tudhat maga mögött, ezúttal osztrák fiatalok tették nemzetközivé a „mezőnyt". A kapusiskola egyébként majd az őszi szünetben folytatódik. A hagyományoknak megfelelően a turnusok legjobb ifjú kapusai a német első ligás Bayer Leverkusen együttesénél vehetnek részt egy tanulmányúton. Szarvasi Péter (BKV), Krisztián Kristóf (PMFC), Kormos Dávid (Újpest) és Móher Dávid (Balatonkenese) utazhat Németországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!