Vasi foci

2014.08.03. 20:45

Tini Viktória: 4-1-re kaptak ki osztrák riválisuktól

Szombathely - Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Viktória 4-1-re kikapott az osztrák első osztály harmadik helyén végzett Altenmarktól. A vasiaknál két 13 éves lány is lehetőséget kapott.

Pum András

Viktória-Trend Optika–Altenmarkt (osztrák) 1-4 (0-2)

Szombathely, 60 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kártyás

Viktória: Dömsödi – Kun, Ferencsik, Horváth V., Vörös – Szakonyi (Janus, 86.) Csidei, Harsányi, Magyarics – Horváth L. (Kiss Zs., 10.), Magyar (Böcskei, 86.). Edző: Mitterstiller Csaba.

 

A Viktóriában a válogatottal készülő Marsai Nikoletta és Dénes Dorka, a tüdőgyulladással bajlódó Heike Manhart és a szintén beteg Széles Viktória sem léphetett pályára. A kezdőben kapott helyet viszont a mindössze 13 esztendős Böcskei Nikoletta és Janus Izabella, valamint a 14 éves Horváth Viktória. Megilletődötten kezdett a Viktória, és két elkerülhető találattal a tizedik percre kétgólos hátrányba került. Ezt követően magára talált a szombathelyi csapat, Magyarics és Szakonyi több ziccert is elpuskázott. Szünet után a fiatal hazai csapat fölényben futballozott, a több szlovák válogatottal is felálló Altenmarkt védekezésre kényszerült. Ám a vendégek még kétszer betaláltak, a Viktória a 75. percben egy szép akciót követően Magyar Vanda góljával szépített. Az utolsó percekben a vendégek nem nézték jó szemmel a mozgékony hazaiak játékát, többször is durván szabálytalankodtak, egy játékosukat ki is állították.

– A vereség ellenére hasznos volt a meccs, komoly csapat ellen játszottunk. Pozitívum, hogy fiataljaink meglepően jól helytálltak – értékelt Mitterstiller Csaba.

A Viktóriában a kezdőben kapott helyet a mindössze 14 esztendős Horváth Viktória, és csereként állt be a 13 éves Böcskei Nikoletta, valamint Janus Izabella.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!