KÖRKÉP

2017.09.14. 20:15

Körmend–Répcelak , megye I-es foci

A hétvégén folytatódik a küzdelem a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, valamint a megyei II. osztály szombathelyi, körmendi és sárvári csoportjában is.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Megyei I.

A megyei I. osztály ötödik fordulójában több mérkőzés is kiérdemli a rangadó minősítést. Az éllovas Sárvár a jól rajtoló, a játéknapot a harmadik pozícióból váró Vép vendégeként lép pályára. A második Körmend pedig a hatodik Répcelakot fogadja – még mindkét csapat veretlen. Az újonc, eddig négy vereséget számláló Vasszécseny a vendég Jánosháza ellen javíthat.– Csapatunk öt év után szerepelhet ismét a megyei I. osztályú bajnokságban, ez a két és fél éves megfeszített munka eredménye – fogalmazott Kozmor Ákos, a Petőfi SE Vasszécseny trénere. – Minden héten nagy létszámban edzünk, készülünk becsületesen, senki nem sajnálja a szabadidejét, az energiáját. Viszont jelen pillanatban nem vagyunk könnyű helyzetben. Elég csak a tabellára pillantani – természetesen nem ilyen bajnoki rajtról álmodtunk. Ezzel ellentétben a Magyar Kupában nagyon szép eredményeket értünk el, bejutottunk az országos főtáblára. Szeretném leszögezni, hogy az eddigi eredménytelen szereplésünk nyilván a saját felelősségünk. Az utóbbi hetekben olyan dolgok történtek a pályán, amelyekkel 15 éves futballista pályafutásom, és a mintegy ötéves edzői munkám során nem találkoztam. Ha egyszer-kétszer tévednek a játékvezetők az rendben van.

De azt, hogy a harmadik majd a negyedik fordulóban még fokozódtak a játékvezetői hibák, már nem fogom szó nélkül hagyni. Csak egy példa a sok közül: a legutóbbi mérkőzésünkön 1-0-s előnnyel vonulhattunk volna a szünetre, de az ellenfél két méteres lesállásból szerezte meg az egyenlítő találatot közvetlenül a félidő vége előtt. Jelenlegi helyzetünkben nagyon nem mindegy, hogy mi az állás szünetben. A második félidőben csereként pályára lépő játékos szándékosan lefejelte a védőmet, amiért piros lap járt volna, ám a játékvezetőnél csak sárgát ért. Pár perccel később, mielőtt megkapta volna a megérdemelt második sárga lapját, edzője jobbnak látta, ha gyorsan vissza, le is cseréli. Nem szeretnék összeesküvést sejtetni, de érdekes dolgok történtek velünk az elmúlt hetekben. Tudjuk, hol a helyünk, kis falusi csapat vagyunk alacsony költségvetéssel, ráadásul újoncként kell bizonyítanunk. De úgy gondolom, fizikálisan és mentálisan is készen állunk a megyei I-re.

Ezért is vállaltuk a magasabb osztályt. És úgy vélem, hogy eddig nem is nőtt fölénk egyetlen csapat sem a mérkőzéseken. Azonban szeretnénk egyenlő feltételeket a pályán. Bevallom, nem voltam még ilyen nehéz helyzetben a vasszécsenyi időszakom alatt. De aki ismer, az tudja, hogy nem adom fel! Azért sem adhatom fel, mert az én csapatomról van szó, a barátaimról, egy nagyszerű közösségről. A srácok csak jól akarják érezni magukat a pályán – és persze nyerni is szeretnének.Megyei I. osztály, az 5. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Kiswire Szentgotthárd–Vasvár (Szabó I. Z.), Körmend–Répcelak (Héra Cs.), Vasszécseny–Jánosháza (Vass I.), Celldömölk–Rum (Marácz Z.), Király SZE–Egyházasrádóc (Harcsár R.). Vasárnap, 16.00: Ikervár–Schott Lukácsháza (Szvorda M.), Vép–Sárvár (Bereczky Cs.), Rábapaty–Kőszeg (Ábrahám T).Megyei II.A szombathelyi csoportban érdekesnek ígérkezik a Spari–Söpte derbi – mindkét élcsapat felemásan kezdte a szezont, itt a lehetőség a javításra. Nagy csatára van kilátás a Balogunyom–Tanakajd mérkőzésen is. Szombathelyi csoport, az 5. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Csepreg–Gyöngyöshermán (Bíró O.). Vasárnap, 16.00: Rábahídvég–Felsőcsatár (Pusztai P.), Spari–Söpte (Boda Gy.), Szentpéterfa–Zanat (Marácz Z.), Balogunyom–Tanakajd (Mészáros J.), Sé–Bozsok (Kondor T.), Tápláni KSK–Gencsapáti (Mónos J.). A Ják szabadnapos. A körmendi csoport ötödik fordulójának nyitómérkőzésén egy igazi rangadót találunk: a remek formában lévő Bajánsenye otthonába látogat a tabella elejére visszakívánkozó Körmend VSE.

A folytatásban sem maradunk parázs meccs nélkül, hiszen a bajnokság harmadik és negyedik helyezettje is összeméri tudását: a Magyarcsecsőd Tótfalura látogat. Ezúttal a Körmendi Téglagyár lesz szabadnapos.Körmendi csoport, az 5. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Bajánsenye–Körmend VSE (Boda Gy.). Vasárnap, 16.00: Viszák–Nádasd (Bedi T.), Őriszentpéter–Csákánydoro-szló(Szabó I. Z.), Szarvaskend–Szakonyfalu (Molnár T.), Rábatótfalu–Magyarszecsőd (Sebesi P.). A sárvári csoport negyedik játéknapján a Bük–Püspökmolnári és a Gérce-Vásárosmiske–Kemenesalja találkozókat előzi meg a legnagyobb várakozás. Lényegében a bajnokság éllovasai meccselnek. Kivéve a Pecölt, amely gárda Merseváton igyekszik hasznot húzni a többiek esetleges botlásából.Sárvári csoport, a 4. forduló menetrendje, szombat, 16.30: Bük–Püspökmolnári (Kondor T.). Vasárnap, 16.30: Sitke–Uraiújfalu (Szakos G. P.), Gérce-Vásárosmiske–Kemenesalja (Szabó III. Z.), Mersevát–Pecöl (Gazdag D. R.), Ölbő–Szeleste-Pósfa (Sály K.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!