Vassurány

2015.03.18. 15:54

Óvodások a kastélyban

Vassurány – A Kastély óvodába járó gyermeknek bensőséges ünnepeket rendeznek az óvónők.

Az idén is ellátogattak Szombathelyre a Petőfi-szoborhoz, hogy megemlékezzenek március 15-éről. Hazaérve ünneplőbe öltözve adták elő műsorukat az oviban. Az óvoda életében nem csak ezt az egy hagyományt ápolják, minden évben megünneplik bensőséges körülmények között az anyák napját, a gyereknapot, aktívan részt vesznek az óvodát támogató Gyermekeink Öröméért Egyesület által szervezett kulturális délutánon. Megünneplik a Szent Márton-napot, az adventet. A nevelésben, az iskolára való felkészülésben szintén hosszúhosszú évek óta heti rendszerességgel Bognár Jánosné logopédus, gyógypedagógus segít, a beszédhibás gyerekeket fejleszti.

A vezető óvónő, Borbásné Janzsó Ibolya több mint 30 éve dolgozik itt az oviban, és terelgeti nagyon sok szeretettel, odfigyeléssel, hozzáértéssel a „kisembereket”. Két éve Vassurányért díjjal ismerték el munkáját. Hetente jár a gyerekekhez hitoktató, az óráit szeretik a gyerekek. A nagycsoportosok heti egyszer a tanítónénivel együtt ismerkednek az iskolával. Február óta hetente egyszer a szombathelyi uszodába is eljutnak a gyerekek. Nemsokára kezdetét veszi a húsvéti készülődés, amikor kézműves foglalkozásokon ünnepi díszeket, dekorációkat készítenek, tojást festenek.

Novákné Udvardi Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!