Vasvár

2015.02.10. 17:04

Van, aki a vérével segítene - Megindult a segítségáradat a vasvári család felé

Égnek a vonalak a szerkesztőségünkben: sok jószívű ember kéri a vasvári család telefonszámát, hogy segítsen a háromgyerekes rákos beteg édesanyán.

Merklin Tímea

A telefonhívások sokszor történeteket tárnak fel: van, aki már járt a svájci Bázelban a saját családtagjával, és a tapasztalatait szeretné elmesélni, más egy hazai kórházba jár be a hozzátartozójához, hogy alternatív módszerrel (kristályokkal) gyógyítsa, és a makrobiotikus táplálkozásra esküszik, mint a gyógyulás biztos útjára. Nemcsak minket, hanem a családot is sokan megkeresik telefonon, más jellegű segítséget, csodamódszereket ajánlanak a hagyományos orvosláson kívül. Takács Sándorék mélyen hívő katolikusok, ezért ilyesmivel nem akarnak élni, sőt, kifejezetten szeretnék magukat távol tartani az efféle dolgoktól.

Vannak, akik személyesen bejönnek a szerkesztőségbe a számlaszámért, és további anyagi segítséget ajánlanak: élelmet, ruhát, iskolaszereket, játékokat. Itt járt nálunk például Balogh Viktor is a 18 éves nagylányával, Ramónával, hogy pénzt utaljon. Azt mondta, azonnal beül az autóba, bevásárol és utazik Vasvárra. Jó szándéka példaértékű, hosszú távon lehet majd rá szükség, de egyelőre a család pénzt gyűjt. Egyrészt a külföldi gyógykezelésre, ha az anyuka lesz olyan állapotban, hogy utazhat, másrészt az itthoni gyógyszereire, állapotának fenntartására, ha lehet, javítására.

A csodában bízik a vasvári család Fotó: Merklin Tímea

A sok nemes felajánlás között érkezett egy rendkívül különleges is: Kovács Zoltán azzal állított be, hogy másként segíteni nem tud, de a vérét felajánlja. Nullás vércsoportú, ahogy mondja, bárkinek adhat, ráadásul az immunrendszere „túlműködik”. Amint meséli, gyerekkorában „fajidegen fehérjével” oltották be, ennek köszönhetően a szervezete megtanult olyan anyagokat előállítani, amelyek legyőzik a rákot, valamint olyan óriás falósejteket, amelyek elpusztítják a ráksejteket. 2011-ben derült ki ez az adottsága egy saját betegség kapcsán. Kovács Zoltán személyesen is elmesélte a családnak a történetét. Kiderült, hogy adott már vért külföldön. Egy 72 éves rákos idős férfi és egy 9 éves kisfiú kapta meg, mindkettőjük állapota javul. Zoltán eladó egy üzlet zöldségosztályán, boldog lenne, ha segíthetne. Takács Sándor, a családfő nagyon örül minden felajánlásnak, fantasztikus, ami történik, de pillanatnyilag azt sem tudja, hol áll a feje.

Hétfőn, amikor újra meglátogattuk a családot, azt mondta, aznap még nem evett, mert állandóan telefonál, rengetegen hívják, rázuhant a sok segítség – szerencsére –, de eközben otthon a munka nem lett kevesebb: el kell látni a három gyereket, iskolába indítani őket, főzni, hazahozni, ebédeltetni, tanulni velük, és ne felejtsük Andreát, a beteg feleséget, aki szintén ellátásra, gondozásra szorul. A gyerekek influenzásak, ezért vendégeket egyáltalán nem fogadnak.

Andreának – akiért a sok jószívű ember megmozdult – jólesne a nyugalom. A férje kizökkent a rendes kerékvágásból, nagy terhet cipel, nem tud naphosszat tájékoztatásokat tartani, ezért kérik mindenki megértését, nem zárkózottak, de szeretnék tudatni: a folyamatosan érkező telefonhívások megnehezítik az amúgy sem könnyű mindennapjaikat.

A Csodában bízik a család című cikkünket a vaol. hu-n majdnem kilencszázan megosztották. Vasvár-Takácscsalád-támogatók néven facebook-csoport alakult, percek alatt több mint kétszáz tagja lett, ott is sokan megosztották a történetet. Született összefogás a vasváriak között is: február 22-én, vasárnap 19 órakor jótékonysági koncertet rendeznek a templomban az anya kezelésének támogatására.

Kapcsolódó cikk:

A csodában bízik a vasvári család – a háromgyerekes anyuka rákbetegségét külföldön talán még lehetne kezelni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!