Velem

2014.11.11. 10:46

Kukásautó húzta el a velemi alkotóház fahídját

Velem - A kőszegi városüzemeltető kukásautója véletlenül elhúzta Velem egyik nevezetességét, a fedett fahidat. Az alkotóház fafaragói szívesen rendbe hozzák.

Némethy Mária

- A kőszegi városüzemeltető kukásautója a kuka ürítésekor nem húzta vissza a kanalat, így az elhúzta a hidat, amelyben belül egy pad is összetört. A gépkezelő azonnal jelezte a balesetet, amit nagyon sajnált - összegzi a történteket Szél Józsefné, Velem polgármestere.

- Úgy tudom, több mint 30 éves a fahíd. Most, hogy ez a baleset történt, kiderült,  nagyon rossz állapotban van, javításra szorul. Behoztuk az asztalosműhelyünkbe, de közben jelentkezett Taródi Lajos, a Velemi Népművészeti Stúdió Egyesület elnöke, akivel együttműködünk a felújításában.

- Nem asztalos-, hanem inkább ácsmunka kell a híd helyrehozásához, ezért mi elvállaljuk. Már tárgyaltunk is róla - hallottuk a végszót Taródi Lajostól.

Így kerek a történet. Az alkotóházat is ők építették anno a híddal együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!