gyrosok

2017.12.14. 06:00

Jó reggelt, Vas megye!

Tegnap nem lehetett velem bírni, egész nap gyrosokat ettem, többfélét, több helyen.

BUDAI DÁVID

Fotó: Pixabay

Szabályosan rosszul voltam, picit még sírtam is, de szerintem az csak a túlzásba vitt erős paprika miatt volt. Európai parlamenti képviselők egy csoportja ugyanis kitalálta, hogy ne engedjék már foszforsav, foszfátok, di-, tri- és polifoszfátok hozzáadását a húsokhoz, mert az bizony nem olyan egészséges, mint amilyennek hangzik. Még az sem zavarta volna őket, ha ez a gyros-döner-kebab triumvirátus végét jelentette volna Európában. Mégis, hogyan lehetne foszfátok nélkül a nyársra fűzött hús víztartalmát garantálni? Erre persze nincs válasza annak a 373 képviselőnek, aki támogatta a javaslatot. Szerencsére volt 272 képviselő, akinek helyén volt az esze, így nem lett meg a minősített többség. Tegnap délután tehát eldőlt: maradhat a gyros. Legközelebb mit akarnak majd betiltani, talán a jó öreg: para-hidroxi-benzoát-nátrium-propil-észter tartósítószert? Nevetséges!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!