haladni a korral?

2018.01.23. 06:30

Jó reggelt, Vas megye!

Seattle-ben állítólag megnyílt az első olyan bolt, amelyben sem eladó, sem pénztáros nincs: a vásárlóknak az ajtóban be kell szkennelniük az okostelefonjukra letöltött applikációt, majd különböző kütyük figyelik, mit tesznek a táskájukba, a végösszeget pedig levonják a bankszámlájukról.

Nagy Ildikó

Lehet, hogy ez a jövő, nálam viszont már a szupermarketek önkiszolgáló kasszái kicsapták a biztosítékot, és tízből nyolc esetben oda kell hívnom egy pénztárost, mert nem tudom beazonosítani a sokmagvas, rombusz alakú péksüteményt. Egyébként meg szeretek beszélgetni: eladóval, hentessel, pénztárossal. És egészen biztos, hogy az okoskamera nem fut majd be a raktárba szebb paradicsomért, nem mosolyog rám, és nem kíván szép napot. Úgyhogy én köszönöm, maradnék a kasszás sorban. Még akkor is, ha néha tőlem kérdezi a pénztáros kislány, hogy „ez most padlizsán vagy cukkini”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!