Vép

2014.01.28. 17:30

Fél esztendő, ami biztos

Vép - A három évre szóló hulladékszállítás közbeszerzési pályázatára senki nem jelentkezett. Fél évig még az eddigi szolgáltató utódja végzi a szemétszállítást, hogy utána mi lesz, még kérdéses.

Simon Erzsébet

Miután tavaly év végével lejárt az a szerződés, amelyet az önkormányzat kötött a kisvárosi hulladékot elszállító céggel, a képviselő-testület közbeszerzési eljárást írt ki a közszolgáltatási feladat ellátására. Három évre szóló szerződést ajánlottak, ám egyetlen pályázó sem akadt a megadott határidőig – tudtuk meg Kovács Péter polgármestertől. Azért, hogy a szemétszállítási folyamat ne szakadjon meg, féléves szerződést kötöttek a Szomhull Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel. Ez a január 1-jétől újonnan létrejött cég folytatja a korábbi szolgáltató, a Szova Zrt. hulladékszállítási tevékenységét a jogszabályi változások következtében.

Palotás Péter szelektív hulladékgyűjtőbe üveget dob. Fotó: Ohr Tibor

– Újabb közbeszerzési pályázatot még nem írt ki a testület, azon morfondírozunk, vajon lesz-e jelentkező, ha módosítunk az időintervallumon, és csak ez év végéig kínálunk szerződést. A Szomhull június 30-áig látja el a feladatot, ha addig sem oldódik meg a probléma, a törvény szerint a katasztrófavédelemnek kell „belépnie a képbe" – mondta a polgármester.

A városban hetente, illetve kéthetente van kukás szállítás, ahogy az ingatlantulajdonosok megkötötték a szerződést a szállítóval. A szelektív hulladékgyűjtés is működik, mégpedig a zsákos változata – a város elöljárói szerint kiválóan. A háztartások külön zsákba pakolhatják a mű-anyag palackokat, a fémdobozokat, illetve a papírhulladékot. Havonta egyszer a házaktól szállítja el a zacskókat a szolgáltató. Az üvegeket a város három pontjára kihelyezett konténerbe gyűjtik, amint megteltek, kiürítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!