Politika

2022.01.11. 11:40

Ellenzéki belháború Sárváron - Szakítottak Németh Zsolttal, függetlenként folytatják

Folytatódik az ellenzék belháborúja, aminek újabb fordulópontja, hogy a 2019-es önkormányzati választás közös ellenzéki polgármesterjelöltje, Németh Zsolt mögül két év alatt az összes képviselőtársa kilépett.

Pajor András

Lehullott a maszk az ellenzéki összefogás sárvári képviselőiről, végleg szétváltak útjaik

Forrás: Pajor András

 A Híd a Jövőnkért Egyesület égisze alatt legutóbb négyen kerültek be a sárvári képviselő-testületbe. Klimits István egyéni mandátumot szerzett, Németh Zsolt, Eiveck Péter (Jobbik) és Szabó Lajos (MSZP) listáról jutott be. 

 

Elsőként 2020 nyarán Klimits István jelentette be, hogy mivel már nem tud együtt tevékenykedni Németh Zsolttal, függetlenként folytatja képviselői munkáját. A város ellenzéki összefogásában a következő repedést tavaly Németh Zsolt azzal okozta, hogy szándékát – mely szerint a tragikus hirtelenséggel elhunyt Fidesz–KDNP-s képviselő, dr. Szabó Gyula megüresedett helyéért az 5. számú választókerületben tartandó időközi választáson ő indul – senkivel sem egyeztette, azt egy alkalmi kiadványban tudatta a város polgáraival. 

 

Az egyéni akcióra Szabó Lajos, az MSZP helyi elnöke úgy reagált, hogy pillanatnyilag nem aktuális a jelöltség kérdése, mert a veszélyhelyzet időszakában nem lehet időközi önkormányzati választást tartani. Hozzáfűzte: a következő helyhatósági választásokon a Mindenki Sárvárért Mozgalom jelöltjeit fogják támogatni. A teljes ellenzéki szakítást Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület vezetőjeként nemrég közleményben tudatta: „Kíváncsian várom Hencz Kornél eredményét, akit Szabó Lajos és Eiveck Péter is teljes mellszélességgel támogat, hogy vajon milyen eredményt is fog majd produkálni. Ma a csillagok állása nagy bukást jelez elő részére, és hihetetlen nagy sikert Ágh Péter számára.”

 

 Válaszul Eiveck, Klimits és Szabó közleményükben kijelentették, hogy ők továbbra is a Mindenki Sárvárért Mozgalom képviseletében végzik megbízatásukat, annak eredeti alapelveivel összhangban. A folyamat hátterében vélhetően korábbi vezetőjük, Németh Zsolt háttérbe szorítása állt. Ennek bizonyítéka, hogy Klimits, Szabó és Eiveck a helyi újság idei első számában közösen mosolyogva kíván boldog új évet a Mindenki Sárvárért Mozgalom nevében. Szándékuk komolyságát jelzi, hogy Szabó és Eiveck bejelentette a hídegyesülettel való szakításuk tényét Sárvár polgármesterénél, így a csütörtöki testületi ülésen már a független képviselő felirat lesz a nevük alatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!