Egy kapavágás nem történt

2022.02.08. 07:00

Lendvai Ferenc: Pénz van, út nincs - Két éve megérkezett a 900 millió forint a Ferenczy utca építésére

Két éve a város számláján van a szükséges összeg, mostanáig azonban egy kapavágás sem történt a Ferenczy utca megépítésével kapcsolatban – hangsúlyozta Lendvai Ferenc önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) hétfő délután a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Vas Népe

Lendvai Ferenc mutatja: egy kapavágás sem történt

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Csúcsidőben különösen, de egyébként is leterhelt a városból kivezető Körmendi út, a bevásárlóközpont és a körforgalom körül gyakoriak a dugók. A forgalom jelentősen enyhülne a Ferenczy utca megépítésével, amely a Jáki úttal kötné össze ezt a szakaszt – erről is beszélt Lendvai Ferenc. 

 

A terveket még az előző, dr. Puskás Tivadar irányította városvezetés elkészíttette, a szükséges mintegy 900 millió forintot dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő közreműködésével megszerezte, továbbá a jogerős építési engedélyt megkapta – erről beszélt Lendvai Ferenc a tegnapi sajtótájékoztatón. 

 

Hangsúlyozta, úgy tudják, lassan a közbeszerzési eljárás lezárul, de felháborító, hogy két év alatt egy kapavágás nem történt az ügyben. Utalt rá, az előző napokban Nemény András polgármester többször elmondta: pár hónap nekik kevés arra, hogy egy projektet elindítsanak. Valójában azonban két év sem volt nekik elég erre, ekkora távlatban pedig nehéz bármit is az időjárásra fogni. 

 

– Úgy érezzük, Nemény András polgármester összejátszik Czeglédy Csabával, és azért hátráltat minden egyes projektet, mert nem szeretné, hogy ezek az országgyűlési választásokig elkészüljenek – húzta alá a képviselő. Emlékeztetett: 2003-ban a szocialista Medgyessy Péter kormányzata idejében a bíróság jogerősen 1 év 4 hónap börtönbüntésre ítélte Czeglédy Csabát adócsalásért, okirat-hamisításért. Beszélt arról is, hogy Gyurcsány embere jelenleg is bíróság előtt áll, súlyos bűncselekmények vádjával, a vele szemben kiszabható szabadságvesztés akár húsz év is lehet. 

 

– Azzal, hogy hátráltatják a beruházásokat, egyetlen céljuk lehet: Czeglédy Csaba élhessen mentelmi jogával és szabaduljon a rá váró büntetés alól – fogalmazott Lendvai Ferenc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!